donderdag 6 augustus 2015

Hollandse bamischotel

Wij zijn gek op bami. Meestal wordt het gegeten op z'n Oosters (zie ander recept) maar het kan ook op z'n Hollands. Hollandser dan dit kan eigenlijk niet. Alleen de bami is Oosters maar dat is alleen het merk want ook dat komt gewoon uit Nederland. Ik kreeg een aantal producten opgestuurd met de uitdaging er mee te experimenten en dat is goed gelukt, al zeg ik het zelf. Wij genoten ervan.


Nodig (voor 4 personen):
- 400 tot 500 gram kipfilet
- 300 tot 400 gram mie noedels, bami (Conimex)
- 1 flinke stronk broccoli
- 1 volle hand (schaaltje) tuinerwten uit de diepvries
- 2 zakjes groentesaus (Knorr)
- 2 groentebouillonblokjes (Knorr)
- geraspte kaas naar behoefte (ca. 100 gram)
- zwarte peper, chilivlokken

De hoeveelheden zijn gebaseerd op gemiddelde eters, pas evt. aan naar de hoeveelheden die je gewend bent te eten met je gezin. 

Maak de broccoli schoon, snijd in kleine roosjes. Je kunt de stronk ook gebruiken en in kleine blokjes snijden. Snijd de kipfilet in smalle repen.


Breng een grote en een kleinere pan water aan de kook en los in elke pan een blokje groentebouillon op.


Als de kleinste pan met water kookt, leg je voorzichtig de kipfilet in de pan. Laat een minuut of vijf* zachtjes pruttelen tot de kipfilet gaar is. Haal met een schuimspaan uit de pan en leg opzij. Kiep nu de schoongemaakte broccoli in dezelfde pan en laat zo'n zeven* minuten garen. Gooi er de laatste twee minuten de tuinerwtjes bij. Haal de groenten ook uit de pan. De bouillon niet weggooien.

* Het ligt een beetje aan de dikte van de reepjes kipfilet en de grootte van de broccoliroosjes hoelang de kooktijd is. 

Mocht de grotere pan met water ondertussen aan de kook zijn, kook dan daar de bami in gaar.

 

Snijd zo nodig de kipfilet in iets kleinere repen. Ze mogen best grof blijven. 


Neem nu een derde pan en kiep daar een halve liter van de hete groentebouillon in waar je net de kipfilet, broccoli en tuinerwten in gekookt hebt. Los hier de twee zakjes groentesaus in op. Meng een beetje geraspte kaas door de saus, een halve theelepel chilivlokken en een snufje zwarte peper. Proef! Leg de kip en de groenten in de saus en warm nog even door. Giet ondertussen de bami af.

  

Meng de bami door de saus.


Schep de maaltijd op en strooi er nog een beetje kaas overheen. Je kunt de kaas nemen die je in huis hebt. Ik vind het lekker als de kaas gaat smelten dus ik heb een jongere kaassoort genomen. Eet smakelijk!


Ik wilde dit eigenlijk "het bord ging leeg" recept noemen maar dat zou niet eerlijk zijn want bijna alles wat ik maak wordt goed van gegeten, maar kon het toch niet laten om er een foto van te maken. 


Variatie:
- Varieer met groenten. Ik wilde het "groen" houden maar je kunt er natuurlijk van alles door doen
- Bak bijvoorbeeld cherrytomaatjes en voeg die op het laatst toe aan de saus
- Fruit wat fijngesneden ui aan voordat je de saus maakt en laat ze in de pan als je de bouillon erbij schenkt
- Snijd de kip fijner, kruid met wat peper en zout en bak de stukjes gaar in wat boter of olie. Maak daarna de saus klaar in dezelfde pan
- Meng er hele kleine balletjes gekruid gehakt doorheen ipv kipfilet
- Wissel af met elke willekeurige pasta
- Maak zelf de saus

Kindvriendelijk:
- Wees zuinig met de peper. Voeg evt. later toe

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------



# Deze blog is gesponsord. De producten van Conimex en Knorr heb ik opgestuurd gekregen. Ik ontvang geen geld voor deze blog maar vond het wel een uitdaging om met de producten een lekker recept te verzinnen. 

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk ga het zeker snel maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moet je echt doen. Ik heb het vanavond na maanden pas weer eens gegeten en had het veel eerder weer eens moeten maken want het is echt lekker.

      Verwijderen