maandag 11 april 2016

Apple Bites of op z'n Hollands gezegd appelhapjes

Heb je het al gelezen op Facebook? Ik ga een cateringbedrijf opstarten. Ben er helemaal heppiedepeppie mee en dan ook actief met de voorbereidingen hiervan. Op 15 mei wil ik officieel online. Op een andere manier dan veel collega's maar daar later meer over. Eerst alles goed uitgewerkt hebben.

Vorige week had ik een feestbuffet samengesteld voor vrienden die een workshop gaven. Het was mijn eerste opdracht buiten alles wat ik al voor familie en naasten heb gedaan. Was erg fijn want daardoor kon ik polsen wat wel en niet goed aanspreekt bij een voor mij onbekend publiek. Ik had o.a. deze appelhapjes gemaakt en dat hadden er bijvoorbeeld twee keer zoveel mogen zijn. Voordat ik weg was, hadden ze de schaal al bijna leeggegeten. Is dus een blijvertje.

Daar ik graag deel en open kaart speel deel ik ook hier het recept. Kan je het ook snel gaan maken.


De schaal was snel leeg maar de gasten hadden niks te kort hoor. Zo waren er fudge, verschillende soorten chocolade, heerlijke sandwiches, wraps, broodrol met ham en salami en rauwkostglaasjes met ranchkruidensaus.

Nodig (voor 8 apple bites)
- 1 groene appel (Granny Smit) of andere harde appel
- 2 plakjes bladerdeeg
- 1 opgeklopt eitje
- 1 lepel kaneelsuikermix of gewoon los suiker en kaneel
- 1 kleine eetlepel citroensap (flesje)

Ik raad je aan om er meer te maken dan 8, maar dat had ik in mijn intro al aangegeven. Ze gaan erg hard. 

Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht).

Leg het bladerdeeg te ontdooien. Snijd het plakje door midden en snij dan de helften schuin door zodat je vier driehoeken krijgt. Dit gaat het makkelijkst als het deeg nog bevroren is. 


Smeer de vellen dun in met opgeklopt ei. Bestrooi dan de vellen met de kaneelsuikermix. Heb je dat nog niet gemaakt dan voldoet een mengsel van suiker en kaneel maar de mix maakt het wel lekkerder. Druk de mix een beetje aan zodat het blijft plakken aan het deeg. 


Haal het klokhuis uit de appel en snijd de appel in acht gelijke stukken. Ik heb ervoor gekozen om de schil eraan te laten zitten. Dat geeft meer stevigheid na het bakken en uiteindelijk wil je bite hebben. 

Spuit een beetje citroensap over de appel tegen het verkleuren. Dit is vooral verstandig als je meer dan één appel gaat schillen, want ze kunnen snel bruin worden. Strooi er ook wat kaneelsuikermix overheen. Meng door elkaar. 


Neem nu een driehoekje bladerdeeg en wikkel om het appelpartje heen. Leg ze op een vel bakpapier of op een ingevette ovenplaat. 


Smeer de hapjes nog een keertje in met het opgeklopte ei. Ben je tijdens het rollen veel kaneelsuikermix verloren, strooi er dan nog een laagje overheen. Bak de hapjes gaar en mooi bruin in ca. 13 minuten. 


Ik heb de appelhapjes koud en warm geproefd en beiden zijn zalig. Zal ze wel dezelfde dag nog eten. Het is heel erg lekker om het hapje te dopen in warme karamelsaus. Het recept hiervoor zal ik ook nog plaatsen.

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

Note:
Mijn cateringbedrijf is ondertussen online. Zie www.Feestbuffetten.nl

-------------------------------------------------------------


2 opmerkingen:

  1. Ze waren erg lekker inderdaad, maar het was vooral de combinatie met die Caramelsaus die het zo verrukkelijk maakte. Vanaf volgend Najaar gaan mijn vriendin en ik ook Creatieve workshops geven en weet je nu te vinden meid 😉

    BeantwoordenVerwijderen