vrijdag 22 april 2016

Roomijs met stroopwafel en warme karamelsaus

Vorige week maakte ik karamelsaus zodat ik er foto's van had en het recept hier kon plaatsen. De potjes nog onaangeroerd stonden mij aan te kijken dus ik wilde er iets mee. De karamelsaus is natuurlijk heerlijk over de apple bites maar om die nou zomaar te gaan maken ging mij te ver.

Gisteren een bak ijs en een bus slagroom gehaald en mijn gezin maar eens verwend met een lekker toetje. IJs, stroopwafel en karamelsaus. En om het gezond te laten lijken ook nog wat schijfjes banaan erbij. Om te vieren dat het zonnetje scheen.

Het recept is eigenlijk geen echt recept maar ik ga het toch delen omdat ik denk dat je al trek krijgt als je de foto's ziet.


Nodig (per persoon):
- 1 bol roomijs
- 2 eetlepels karamelsaus
- 1/2e stroopwafel
- 1/4e banaan
- dotje slagroom

Neem een niet al te groot glas of een toetjesschaaltje. Het ijsje is zeer machtig. Ik nam een groot wijnglas. Begin met een paar schijfjes banaan in het glas.


Snijd de stroopwafel in reepjes en strooi er een paar over de banaan. Schenk hier wat warme karamelsaus overheen. 


Leg er een bolletje roomijs op. Daarop nog een paar stukjes stroopwafel en een beetje karamelsaus


Maak het af met een dotje slagroom, nog een paar stukjes stroopwafel, een beetje saus en een schijfje banaan. Zeer feestelijk, vind je niet? Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:
1 opmerking: