zaterdag 30 april 2016

Hartige bladerdeegtaart gevuld met een restje pasta

Soms moet je iets uitproberen en zo heb ik een tijd geleden een hartige taart gemaakt van bladerdeeg, gevuld met een restje pasta. Eigenlijk heel simpel te maken en leuk om te serveren. Natuurlijk niet al te gezond maar voor een feestje of als je visite krijgt zeker een aanrader.


Nodig:
- een rolletje bladerdeeg of losse plakjes
- een restje pasta met saus, bijvoorbeeld deze
- mozzarella
- geraspte kaas

Tegenwoordig kan je rollen met bladerdeeg kopen in het versschap van de supermarkt. Je kunt ook gewoon van die plakjes gebruiken. Laat deze ontdooien en plak ze aan elkaar. 

Ik heb de taart in een bakvorm gemaakt. Had net een nieuwe rechthoekige vorm en wilde daar iets mee. In een ronde bakvorm kan ook en als je er voor zorgt dat het deeg overal goed aan elkaar geplakt is zodat er geen kaas uit kan lopen kan je het ook maken op een stuk bakpapier. 

Bij de rechthoekige bakvorm vond ik het wel handig dat ik het deeg niet eerst hoefde te modelleren. Het pastte er precies in. Ik heb bakpapier in mijn vorm gelegd zodat de taart er later makkelijker uit te halen was en zodat ik bij het snijden de vorm niet kon beschadigen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Bekleed een bakvorm met bakpapier en daarop het bladerdeeg. Laat een gedeelte van het deeg over de vorm hangen zodat je het straks dicht kunt slaan. 

Vul het deeg met de pasta. Leg hier plakjes mozzarella op en geraspte kaas. We zijn nu toch lekker ongezond bezig, dan kan dat er ook nog wel bij. 


Sla het deeg dicht en plak het vast. Bevochtig je handen met wat water, dat plakt makkelijker. Strooi nog wat kaas over het deeg en evt. wat fijngeknipte basilicum (dat staat zo leuk). 


Bak de taart af in 20-25 minuten op 200 graden. Snijd de taart in plakken of punten.
Heb je niet zoveel pasta meer over en heb je moeite met het inschatten van de hoeveelheden, maak dan pasta puntjes. Neem een plakje bladerdeeg, leg daar een flinke lepel pasta op en vouw het plakje schuin dicht. Net zoals bij het maken van appelflappen. 

Kindvriendelijk:
- Jazeker

Varieren:
- Met heel veel restjes kan je dit maken. Probeer maar eens een restje stamppot ertussen, is ook heerlijk


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten