Nodig (voor 8 apple bites)
- 1 groene appel (Granny Smit) of andere harde appel
- 2 plakjes bladerdeeg
- 1 opgeklopt eitje
- 1 lepel kaneelsuikermix of gewoon los suiker en kaneel
- 1 kleine eetlepel citroensap (flesje)
Ik raad je aan om er meer te maken dan 8, want ze zijn te lekker en anders zit iedereen elkaar zo aan te kijken.
Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht).
Leg de plakjes bladerdeeg te ontdooien. Snijd een plakje door midden en snij dan de helften schuin door zodat je vier driehoeken krijgt. Dit gaat het makkelijkst als het deeg nog bevroren is.
Smeer de vellen dun in met opgeklopt ei. Bestrooi dan de vellen met de kaneelsuikermix. Heb je dat nog niet gemaakt dan voldoet een mengsel van suiker en kaneel maar de mix maakt het wel lekkerder. Druk de mix een beetje aan zodat het blijft plakken aan het deeg.
Haal het klokhuis uit de appel en snijd de appel in acht gelijke stukken. Ik heb ervoor gekozen om de schil te laten zitten. Dat geeft meer stevigheid na het bakken en uiteindelijk wil je bite hebben.
Spuit een beetje citroensap over de appel tegen het verkleuren. Dit is vooral verstandig als je meer dan één appel gaat schillen, want ze kunnen snel bruin worden. Strooi er ook wat kaneelsuikermix overheen. Meng door elkaar.
Neem nu een driehoekje bladerdeeg en wikkel om het appelpartje heen. Leg ze op een vel bakpapier of op een ingevette ovenplaat.
Smeer de hapjes nog een keertje in met het opgeklopte ei. Bak de hapjes gaar en mooi bruin in ca. 13 minuten.
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
Ze waren erg lekker inderdaad, maar het was vooral de combinatie met die Caramelsaus die het zo verrukkelijk maakte. Vanaf volgend Najaar gaan mijn vriendin en ik ook Creatieve workshops geven en weet je nu te vinden meid 😉
BeantwoordenVerwijderenDat zal ik echt hartstikke leuk vinden :)
Verwijderenze waren echt heerlijk. De karamelsaus al voor de twwede keer gemaakt. Die is.ook echt heerlijk
Verwijderen