dinsdag 5 september 2023

Wraps met kipsalade (ook heerlijk voor op brood)

Ik maak met regelmaat een kipsalade met Italiaanse kruiden en kwam onlangs tot de ontdekking dat die helemaal nog niet op deze blog terug te vinden is. Waarschijnlijk komt dat omdat het een afgeleide is van dit recept. Ik heb mezelf daar toen ooit door laten inspireren. Je komt dus veel dezelfde ingrediënten tegen maar je hebt toch een totaal andere beleving tijdens het eten omdat je deze ingrediënten zeer fijn gaat snijden.

Hier deed ik de salade op wraps maar ook op brood of toast is het een perfecte salade. 


Nodig: 
500 gram kipfilet
2-4 eetlepels Italiaanse kruiden
0,5 rode puntpaprika, optioneel
een kleine rode ui 
3 flinke eetlepels augurkblokjes (ca. 50 gram)
enkele eetlepels yogonaise, mayonaise of frietsaus
peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder, optioneel
enkele lepels olie
4 grote wraps
gemengde rucola sla, optioneel

Snijd de kipfilet horizontaal doormidden zodat deze minder dik is. Schenk een lepel of 2 olie over de kipfilets. Strooi aan de bovenkant van de filets een paar eetlepels Italiaanse kruiden (als je deze niet zelf maakt volgens het recept hier op de blog strooi dan ook wat paprikapoeder en knoflookpoeder over de kipfilet). Hussel de filets door elkaar zodat de kruiden overal komen te zitten. 

Bak in een koekenpan de kipfilet gaar. Laat afkoelen. 

Snijd de kipfilet zeer klein. Snijd ook de paprika, ui en augurk zeer fijn. Meng door elkaar en maak smeuïg met enkele lepels yogonaise. Voeg naar smaak peper en zout  toe. 

Deze hoeveelheid is geschikt voor ca. 4 grote wraps (lekker met wat rucola erop). Je kunt het gerust een paar dagen bewaren.

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------




Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten