donderdag 25 april 2019

Koningssoep (Koninginnensoep) vegetarisch

Nu we in Nederland Koningsdag in plaats van Koninginnedag hebben vind ik het leuk om deze soep Koningssoep te noemen i.p.v. Koninginnensoep. Al is Koninginnensoep een soep wat eigenlijk uit Frankrijk komt maar daar hebben we het dan maar niet over. Ik maakte deze soep ter gelegenheid van Koningsdag voor een cateringopdracht.

In het oorspronkelijke recept van Koninginnensoep wordt er een roux gemaakt waar kipbouillon aan wordt toegevoegd. Omdat ik een vegetarische versie wilde maken gebruikte ik vegetarische bouillonpoeder met kipsmaak (o.a. van BioToday). Helemaal snappen waar die smaak vandaan komt doe ik nog niet (gezien de ingrediënten op de verpakking) maar de soep werd super lekker dus het was een goede keuze.


woensdag 17 april 2019

Chocolate bark (breekchocolade) met Paasdecoratie en gekleurde kokosrasp

Kom ik net deze foto's tegen uit 2017, blijk ik er nooit iets meegedaan te hebben hier op mijn blog. Er staan natuurlijk al een aantal breekchocolade recepten en dat zou dan ook wel de reden geweest zijn maar nu ik ze weer zie vind ik het toch te leuk om niet te delen.


vrijdag 5 april 2019

Advocaat-mascarpone mousse met zelfgemaakte advocaat

Dit is natuurlijk het ultieme nagerecht voor Pasen maar het mag natuurlijk ook op andere dagen gegeten worden. Heerlijk met zelfgemaakte advocaat maar als je niet alles in huis hebt kan je natuurlijk ook advocaat uit een flesje gebruiken.