vrijdag 11 oktober 2019

Cheesecake met salty caramel in een potje

Ik geef zelf veel kookworkshops maar een poos geleden heb ik zelf een workshop gevolgd. Deze workshop ging over het maken van karamelsaus. Het was in de kookstudio van Homemade Heidy onder begeleiding van Constan Heestermans die het boek Koken met karamel heeft geschreven. Ik maakte zelf wel al karamel en had er zelfs een recept van hier op mijn blog staan maar ik was nieuwsgierig wat je er nog meer mee kan doen behalve het over ijs gieten of uit de pot op te snoepen. Daarbij is Heidy een enorme leuke meid en had ik gewoon zin in een gezellige middag.

Een gezellige middag was het zeker! We maakten eerst de saus volgens recept uit het boek en daarna hebben we er hapjes meegemaakt als camembert overgoten met karamel, pecannoten en uitgebakken spekjes en panna cotta met sinaasappel en karamelsaus.

De karamelsaus die wij op de workshop maakte was veel zachter van smaak dan de saus die ik thuis maakte dus ben ik afgelopen week weer eens gaan oefenen en heb ik het recept hier op mijn blog aangepast. Geen nieuwe foto's kunnen maken maar wel het recept herschreven, zie hier.

Met het vernieuwde karamel recept maakte ik een "no bake" cheesecake dessert. Dat recept wil ik hier graag delen.


donderdag 10 oktober 2019

Snelle pizzastengels van bladerdeeg

Deze pizzastengels maakte ik voor de bewoners van het Gastenhuis waar ik regelmatig werk. Een lekker hapje voor bij de lunch maar natuurlijk ook geschikt als borrelhapje. Ik heb er ter plekke een foto van genomen en het niet mooier gemaakt dan het is. Lekker is het wel.