Bij veel Griekse restaurant krijg je vaak zo'n heerlijke bolletje tomatenrijst bij je maaltijd. Dat kon natuurlijk ook niet ontbreken bij mijn Griekse maaltijd.
Nodig:
- 400 gram witte rijst (Basmati)
- 1 groot blik tomatenpuree
- ca. 1 liter water
- ca. 1 liter water
- 1 bouillonblokje
- 1 flinke theelepel Griekse kruiden
- 1 lepeltje oregano en peterselie (mag gedroogd)
- 1 handje diepvries doperwtjes of tuinerwten, optioneel
- zout naar smaak
- 1 handje diepvries doperwtjes of tuinerwten, optioneel
- zout naar smaak
Fruit de tomatenpuree aan in een beetje olie. Voeg de rijst toe en roer door. Voeg water toe met een bouillonblokje en kook de rijst gaar. Begin met 500 ml water en voeg steeds een scheutje toe als de rijst te droog wordt.
Breng op kleur met peterselie en oregano.
Breng op smaak met Griekse kruiden en naar smaak nog wat zout. Serveer de rijst met wat erwtjes.
Tip:
Wil je nog meer smaak dan kan je verse knoflook mee fruiten.
Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
- Bekijk hier meer recepten met Griekse kruiden
ik heb de kruiden, souvlaki ,rijst en salade gemaakt heeeerlijk de familie was erg enthousiast!!
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je dit laat weten. Probeer ook zeker een keer de Griekse gehaktballetjes met tomatensaus, gaan jullie ook lekker vinden :).
Verwijderen