dinsdag 21 oktober 2014

Three colors rocky road's fudge in lagen opgebouwd

Een half jaar geleden schreef ik al dat ik een keertje rocky road fudge wilde maken met witte chocolade maar ik bleef het maar uitstellen omdat ik persoonlijk niet zo van de witte chocolade ben. Ik hou meer van melk en pure chocolade en maak het nou ook weer niet zo vaak zodat ik toch steeds weer uitkwam op het oude vertrouwde.

Nou vind ik witte chocolade gemengd met andere chocolade wel lekker en dat bracht me op het volgende idee. Drie kleuren fudge met witte, melk en pure chocolade. Met als verrassing Oreo koekjes door de witte chocoladefudge.


Nodig:
- een blikje gecondenseerde melk
- 200 gram witte chocolade
- 200 gram melk chocolade
- 200 gram pure chocolade
- een doosje of rol Oreo koekjes
- cacaopoeder

Lees eerst het basisrecept hoe je uberhaupt fudge moet maken. Dan de fotoblog als je een nog beter beeld wilt krijgen. 

Snijd de Oreo koekjes in stukjes. In een doosje zitten vier pakjes, totaal 16 stuks. Ik heb ze allemaal gebruikt maar drie pakjes mag ook. In een rol zitten er maar 14 en die kosten hetzelfde. 


Verwarm een half blikje gecondenseerde melk. Los hier 160 gram witte chocolade in op. Houd de overige 40 gram achter voor de decoratie. 


Roer de Oreo koekjes door de witte fudge. Verdeel de massa over een plaat met bakpapier. Zie ook het basisrecept.   


Je hoeft de pan nu niet af te wassen maar zorg ervoor dat je het met de spatel goed hebt leeg gemaakt. Warm dan de overige gecondenseerde melk op in dezelfde pan en los daar de 200 gram melkchocolade in op. Verdeel die massa over de witte fudge. 


Maak dan wel je pan schoon en vul hem met water. Breng deze aan de kook. Zet er een schaaltje in en smelt de 200 gram pure chocolade au bain-marie tot deze helemaal gesmolten is. 


Verdeel de gesmolten chocolade over de melkchocolade fudge. 


Was het schaaltje af en smelt daarin het restje witte chocolade ook au bain-marie. Lepel deze over de pure chocolade. 


Nu komt het leukste. Neem een satéprikker (of vork) en trek voorzichtig strepen door de chocolade. Zo ontstaan er hele mooie figuren. Wil je zien hoe het gaat, kijk dan vanaf de 10e minuut naar het filmpje van Rudolph van Veen bij het recept voor shortbread the-luxe. 


Strooi er als laatste met een strooier cacaopoeder overheen. Dat maakt het helemaal af. Laat het nu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd het in stukjes en het smullen kan beginnen. 



De fudge vinden wij gekoeld het lekkerst maar je hoeft ze niet perse in de koelkast te bewaren. Zien ze er niet geweldig uit? Zo smaken ze dus ook. 

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier meer fudge recepten

24 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ik hoor graag hoe je hem vindt. Het is hier al bijna op, oeps :)

      Verwijderen
  2. OMG wat is dit lekker! Ik ga het NU voor de tweede keer maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk hè. Ik ga het voor vrijdag (5 december) maken met kruidnoten ipv oreo. Smullen ;)

      Verwijderen
  3. Heb deze gemaakt en ziet er super uit en zo simpel! Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk Lise! En geen dank, heel graag gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kan ik dit ook een avond van te voren maken? En dan hele tijd in de koelkast bewaren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor makkelijk, het blijft wel een poos goed. Heb het nog niet langer dan een week kunnen testen want dat haalt het niet bij ons maar ik denk dat je het zelfs twee weken kunt bewaren.

      Verwijderen
    2. Invriezen kan ook en dan in de koelkast ontdooien. Je hebt wel kans dat er wat neerslag op komt maar het maakt de smaak er niet minder om (geprobeerd)

      Verwijderen
  6. Ziet er lekker uit! Hoe groot wordt het geheel/hoeveel stukjes kan je er uit halen (om te trakteren bijvoorbeeld)?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit waren 42 stukken
      (6 bij 7) maar je kunt ze snijden hoe groot je wilt. Je hebt ruim een kilo fudge. Ik heb er ook weleens 80 kleinere stukken uitgehaald.

      Verwijderen
    2. Dank je wel voor je reactie!

      Verwijderen
  7. Heerlijk recept! Ga het deze week voor de derde keer maken en de familie vindt het geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Echt heerlijk hè. Heb je de andere fudge recepten ook al geprobeerd?

      Verwijderen
    2. Nog niet, maar dat ga ik binnenkort zeker doen!

      Verwijderen
    3. Die met pepermuntkussentjes erdoor is ook erg lekker.

      Verwijderen
  8. Super! Dit ga ik maken als kerst toetje voor de familie👍 Bolletje ijs ernaast!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Bedankt voor het recept. Erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik maak het elke keer bij speciale gelegenheden. Fantastisch recept, zo ontzettend lekker. Koud issie het lekkerst. Soms bewaar ik stukjes in de vriezer zodat ik het niet direct opeet maar bevroren is het ook lekker dus binnen 1 dag vaak op haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. OMG de kilo's vliegen er aan.... maar ZO lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zowel vrienden als collega's waren laaiend enthousiast toen ik dit voor ze meenam, echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mmmmmmmmmm ik ga het morgen voor de eerste keer maken .
    Heb ze al geproefd van mijn schoonzusje.
    Ook via jou .
    Echt super .
    Ik ben benieuwd morgen 😉

    BeantwoordenVerwijderen