maandag 20 oktober 2014

Shoarma, boontjes en aardappelen gegratineerd in de oven

Dit is al een oud recept. Ooit ontstaan omdat ik groenten bij de shoarma wilde eten ipv het beroemde shoarmabroodje. Ik had toen nog boontjes staan en aardappelen liggen en zo is het recept ontstaan. Ze vinden het allemaal lekker in ons gezin dus wil het graag met jullie delen. Persoonlijk vind ik het nog lekkerder met verse boontjes maar ik was vandaag erg laat met koken en heb een blik open getrokken. Het stond nu binnen een half uur op tafel.



Nodig: (voor ongeveer 4 personen)
- 1 grote pot of blik sperziebonen 
- 700-900 gram aardappelschijfjes
- 500 gram shoarmavlees 
- paneermeel
- geraspte kaas

Het fijne van dit recept is dat je heel makkelijk de hoeveelheden kunt aanpassen naar het aantal eters.  
Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik gaatjes in het zakje aardappelen en leg deze 7 minuten in de magnetron op vol vermogen. Prik in de aardappel of deze gaar is. Zie ook dit recept.

Verdeel gare boontjes over een ovenschaal. Kook verse boontjes dus eerst voor.


Bak de shoarma, voeg een beetje water toe voor wat jus en verdeel het over de boontjes.


Verdeel de aardappelschijfjes over de shoarma.


Strooi een heel klein beetje paneermeel, geraspte kaas en wat boter over de aardappeltjes. 


Zet de schotel een kwartier in de oven. Let op dat het niet aanbrandt.


Eet smakelijk.


Variaties:
- Bak uien mee met de shoarma
- Bak paprika en/ of champignons mee met de shoarma
- Neem snijbonen of bloemkool ipv sperziebonen 

Kindvriendelijk:
- Er is shoarmavlees te koop met en zonder paprika erdoor. Ik kies altijd voor de variant zonder paprika. Hebben ze dan niet dan ligt er ook vaak gyrosvlees zonder paprika. Dat is een lekkere vervanging

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

- Bekijk hier meer recepten met aardappelen


2 opmerkingen:

  1. Ik heb nog een leuk recept voor je van shoarmataart! Erg lekker! Binnenkort plaats ik hem wel, er zitten ook groente in nl. ui en kool en de smaak is heerlijk! O ja en sla er overheen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben heel erg benieuwd. Zuurkoolstamppot met shoarma is ook zo lekker, dat al eens geprobeerd?

      Verwijderen