zaterdag 31 januari 2015

Meeting met andere foodbloggers bij blogsociety.nl

Zoals je in de titel al kunt lezen ben ik vanmiddag bij een meeting geweest met collega foodbloggers. Wij waren met 25 man uitgenodigd in Amsterdam bij blogsociety, de bloggerscommunity van Telegraaf. Het was een hele gezellige middag en ik ben trots dat ik erbij mocht zijn. Onder het genot van een hapje en een hapje en een drankje hebben wij elkaar beter leren kennen.

Iedere blogger had iets lekkers meegenomen want wat is nou nog leuker om te doen als je foodblogger bent? Juist, laten zien en proeven wat je doet. Ik had op mijn facebookgroep gevraagd wat ik het beste kon gaan maken. Ik twijfelde tussen hartige taart, de oude kaassalade, bladerdeeghapjes en fudge. Unaniem kreeg ik als reactie dat ik fudge moest gaan maken. Die zijn te lekker werd gezegd.

Nou, daar kon ik het eigenlijk alleen maar mee eens zijn dus ben ik de keuken ingedoken en heb wederom three color rocky road fudge met Oreo koekjes gemaakt. Het resultaat zie je op de foto's hieronder. Ziet er weer lekker uit toch?
   

Het leuke van deze fudge is dat het heel wat lijkt maar niks voorstelt om het te maken. Iedereen kan het en het kan volgens mij ook niet mislukken. Ook is het zo gemaakt en je hebt daarna alleen maar geduld nodig omdat het op moet stijven voordat je kunt aanvallen. Ik heb maar één foutje gemaakt. Ik had een dubbele portie moeten maken zodat ze er thuis ook van mee konden genieten. Daar baalden ze stevig dat ik het mee ging nemen. 

vrijdag 30 januari 2015

Sperziebonen in currykokossaus met cashewnoten

Gisteren had ik sperziebonen in huis, kipfilet, uien en aardappelen. Ik wist nog niet wat ik zou gaan eten maar uiteindelijk kwam ik op deze schotel uit, geïnspireerd door een ander gerecht wat ik vaker maak. Het smaakte enorm goed en zelfs de moeilijkste eter in huis schepte twee keer op. Het was wat lastig om aantrekkelijk te fotograferen maar een aanrader is het zeker. 


Chocolate mint bark

Toen ik  het recept van after eight fudge plaatste kreeg ik de tip om zelf chocolade repen te maken (in Amerika barks genoemd). Waarom ik dat nog nooit eerder had gedaan weet ik niet, want simpeler dan simpel kan bijna niet. Je kunt er volop mee variëren en je kunt er niet de fout mee in gaan. Hier het heerlijke recept van chocolade met mint en er gaan er zeker nog meer volgen.



vrijdag 23 januari 2015

After eight Rocky Road Fudge

Ik heb al vaker pepermunt fudge gemaakt en die vinden wij erg lekker. Dit keer een variatie hierop met behulp van een paar druppeltjes kleurstof. 


Griekse gehaktballetjes in tomatensaus

Ik verzin veel recepten zelf maar ik snuffel ook graag op andere websites. Zo ben ik al een langere tijd lid van de facebookgroep van Sigrid. Daar komen regelmatig heerlijke recepten voorbij, zo ook deze Griekse gehaktballetjes in tomatensaus. Ik heb toestemming gekregen om het recept hier te plaatsen zodat je mee kunt smullen.



maandag 19 januari 2015

Warme karamel chocolademelk

Een lekker snel tussendoortje voor een koude dag. 

Breng 200 cc melk aan de kook. Los er twee mini Marsjes (ca. 40 gram) in op en je hebt heerlijke warme karamel-chocolademelk. Wil je dat het sneller smelt, snijd dan de Mars in kleinere stukjes.




Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

Hangop met bastognekoek en honing in een mini glas

Vorig jaar Kerst had ik als nagerecht allemaal mini-glaasjes gevuld zodat iedereen kon kiezen waar hij trek in had. Eén van de glaasjes was deze combi. Hangop met bastognekoek en honing. Ben je op de Griekse toer maak het dan met Griekse yoghurt ipv hangop. Ook erg lekker. 


Vanille hangop met (vers) fruit

Hangop is hele dikke yoghurt waaruit vocht is onttrokken. Hangop maken is heel erg simpel. Het vergt alleen een hoop geduld ivm de wachttijd maar het resultaat is verrukkelijk. Ik maak het graag van vanille yoghurt maar je kunt het natuurlijk ook van gewone yoghurt maken. 


woensdag 14 januari 2015

vrijdag 9 januari 2015

Zelf kruidenmixen maken -> Griekse kruidenmix

De zelfgemaakte kruidenmixen bevallen me goed en daarom heb ik nu ook een Griekse kruidenmix gemaakt. Voorheen gebruikte ik deze voornamelijk voor gyros maar tegenwoordig gebruik ik het voor veel meer gerechten .


donderdag 1 januari 2015

Varieer met bladerdeeg: Appelslangen

Met oudejaarsavond heb ik twee appelslangen gemaakt. Het zijn eigenlijk een soort van appelflappen maar het voordeel is dat je deze is stukjes kunt snijden waardoor iedereen net zoveel kunt nemen waar hij trek in heeft. Ze lijken wat donker maar dat is de belichting van de foto, excuus hiervoor.


Varieer met croissantdeeg: Hartig Monkey Bread met kaas, mozzarella en salami

Ik wil iedereen die dit leest een heel gelukkig Nieuwjaar wensen met heel veel kookplezier! Vandaag voor de Nieuwjaarsborrel heb ik dit hartige Monkey Bread gemaakt als variatie op het zoete recept.