vrijdag 23 januari 2015

After eight Rocky Road Fudge

Ik heb al vaker pepermunt fudge gemaakt en die vinden wij erg lekker. Dit keer een variatie hierop met behulp van een paar druppeltjes kleurstof. 


Nodig:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 400 gram witte chocolade
- 200 gram dessert mints (optioneel)
- ca. 10 druppels groene levensmiddelen kleurstof
- ca. 10 druppels pepermuntolie
- 100 gram melk chocolade
- 100 gram puur chocolade

Lees eerst het basisrecept hoe je uberhaupt fudge moet maken. Dan de fotoblog als je een nog beter beeld wilt krijgen. 

Verwarm de gecondenseerde melk. Breng op kleur met ca. 10 druppels groene of roze kleurstof (Xenos). Wees voorzichtig. Per merk zal de sterkte wisselen. Beter eerst 5 druppels en bijdruppelen dan dat het te donker naar je zin is. Breng dan op smaak met pepermuntolie. Ook hier geldt eerst 5 druppels en dan bijdruppelen. Je wilt geen mondwater! Los dan de 400 gram in blokjes gebroken witte chocolade op in de gecondenseerde melk. Meng er in stukjes gehakte dessert mints doorheen. 

Verdeel de fudge over een stuk bakpapier. Smelt de melk en pure chocolade au bain-marie en verdeel over de fudge. Laat minimaal 2 uur hard worden en snijd de fudge in stukjes. Ik heb 1-haps blokjes gesneden en haalde er 160 blokjes uit van bijna 1 bij 1 cm. De blokjes op de foto hieronder heb ik later nog door tweëen gesneden. 


De kleurstof is optioneel. Het smaakt nergens naar dus je kunt de fudge ook wit laten.

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

 -------------------------------------------------------------

2 opmerkingen: