zaterdag 20 juni 2015

Drumsticks met zelfgemaakte honingmosterd marinade/saus

Vorige week sinds tijden weer eens drumsticks gemaakt. Ik vind ze erg lekker met honingmosterd marinade en omdat ik de honing en mosterd altijd wel in huis heb maak ik die zelf. Is heel simpel en veel goedkoper dan uit een flesje.


Voor 4 grote eters omdat het zo lekker is

Nodig voor de honing/mosterdsaus - marinade:
- 4 flinke eetlepels vloeibare honing
- 4 flinke eetlepels mosterd
- 2 eetlepels Provençaalse kruiden
- rode peper, chilivlokken, zeezout, knoflookpoeder

Nodig voor de drumsticks:
- 10 - 12 drumsticks of kippedijen (zonder bot)
- honing mosterd marinade
- 2 grote uien
- 3 of 4 knoflookteentjes

Meng de gelijke delen honing en mosterd. Neem wat je in huis hebt. Ik heb fijne mosterd gebruikt maar je kunt ook van die grove nemen. Roer er Provençaalse kruiden door. Maak op smaak met wat rode chilivlokken (pull biber - toko). Evt met nog wat zeezout. Wat je overhoudt kan je heel makkelijk bewaren. Ik bewaar het voor de zekerheid in de koelkast en daar blijft het weken goed. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de kipstukken in met de marinade. Je kunt dit eerder op de dag doen zodat het wat intrekt. Heb ik niet gedaan want ik bedacht me pas laat op de dag dat ik dit ging eten. Leg de kipstukken in een ovenschaal. verdeel er stukken ui over en geplette knoflookteentjes. Zet de kipstukken een half uurtje in de oven tot ze zo gaar zijn dat ze bij het omdraaien uit elkaar vallen. Draai ze na een kwartiertje om en smeer ze dan nog een keertje in. 

Note: de hoeveelheden voor de marinade is bij benadering. Heb je te weinig dan kan je heel snel wat bijmaken. Ik heb altijd een grote fles marinade op voorraad. De oventijd hangt af van de dikte van de drumsticks. 

Variatie:
- Meng de honingmosterdsaus met wat mayonaise en eet het met een blokje kaas
- Meng de honingmosterdsaus met yoghurt of wat olie voor een lekkere dressing over de sla
- Voeg dille toe aan de honingmosterdsaus ipv Provençaalse kruiden

De drumsticks: 
Eet de drumsticks met (gebakken aardappeltjes), appelmoes en groenten. Maak ze ook eens klaar op de BBQ.


Kindvriendelijk:
- Gebruik een niet te scherpe mosterd. De gladde mosterd is vaak milder dan die met pitjes

Deze complete Provençaalse ovenschotel ga je ook waarderen:


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen