dinsdag 7 juni 2016

Broodje met ham, salami en Italiaans sausje

Je maakt mij al erg blij met een boerenbeschuit met oude kaas maar met tijd en wijle kan ik ook vreselijk genieten van een goed belegd broodje. De komende periode zal ik een een aantal verschillende (lunch)broodjes in mijn blog beschrijven. Deze bied ik ook aan op Feestbuffetten.nl. Misschien breng ik je op ideeën.


Nodig (per persoon)
- een lekker vers broodje
- een goede plak ham
- 2 plakjes salami
- een eetlepel tomatenketchup
- een cherrytomaatje

Meng in een bakje de tomatenketchup met ca. 1 theelepel Italiaanse kruiden. Ik gebruik mijn eigen kruidenmix maar je kunt ook andere Italiaanse kruiden gebruiken. Proef of je er nog wat zout bij wilt doen. 

Besmeer het broodje met de kruidensaus. Boter is niet nodig. Leg er een plak ham op, daarop de plakjes salami en als garnering een doorgesneden tomaatje en nog een snufje Italiaanse kruiden. 

Wil je het broodje voller belegd hebben dan kan je op de saus hele dunne plakjes mozzarella leggen en er nog wat rauwkost (bijvoorbeeld rucola sla) bij doen. 

Variatie:
- Besmeer het broodje met pesto in plaats van de kruidensaus


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Bekijk hier meer lunch recepten

Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Geen opmerkingen:

Een reactie posten