zondag 19 juni 2016

Broodje met geitenkaas en peer en diverse variaties hierop

Dit broodje ben ik laatst per toeval achtergekomen en zoals vaker zijn het dan meteen de lekkerste. Ik ging de avond voor een cateringopdracht mijn boodschappen doen en had rucola nodig voor een broodje brie. Op dat moment was het bij twee supermarkten uitverkocht. Ik zag geitenkaas liggen en daar mijn zusje daar helemaal gek op is, ben ik met haar gaan overleggen en op internet gaan zoeken naar de beste combinatie. Ik kwam diverse variaties tegen waar o.a. smeerbare geitenkaas en peer op zat en daar ben ik wat mee gaan doen.


Nodig (per persoon)
- een lekker vers broodje
- ongeveer 25 gram smeerbare geitenkaas (vaak van die rolletjes)
- een kwart peer, geschild en in plakjes
- paar walnoten in stukjes
- sliertje honing
- bieslook

Besmeer het broodje met de geitenkaas. Verdeel daar de perenschijfjes overheen. Wat walnoten erop, sliertje honing en een beetje bieslook. Ziet er lekker uit toch?

Ik had de mazzel dat ik geen vaste broodjesafspraak had maar broodjes naar keuze kon maken. De opdracht was geslaagd, de broodjes vielen goed in de smaak. Vanaf nu dus ook verkrijgbaar via Feestbuffetten.nl :).


Variaties:
- Neem in plaats van peer van die groene Granny Smit appels in schijfjes. Met schil voor de kleur
- Gebruik pijnboompitten in plaats van walnoten 
- Strooi wat tijm over de geitenkaas in plaats van bieslook
- Zet het broodje even in de oven voordat je het gaat eten
- Beleg met plakjes komkommer, geitenkaas, uitgebakken spekjes, walnoot en wat rucola of gemengde sla
- Beleg met geitenkaas, tomaat en sla
- Beleg met geitenkaas, groene pesto en zongedroogde tomaatjes
- Beleg met geitenkaas, rucola, rode ui en gerookte zalm
- Beleg met geitenkaas en ander fruit. Bijvoorbeeld aardbei, meloen of appel. Lekker met wat verse munt erover

Wie weet er nog meer lekkere variaties?


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Bekijk hier meer lunch recepten

Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten