donderdag 9 juni 2016

Zomers broodje met gerookte kip en komkommer

Zelf kan ik niet tegen komkommer maar ik weet dat de gerookte kip met komkommer een super combinatie is op dit broodje. Lekker fris dus heerlijk als het buiten wat warmer is. Zelf eet ik het graag met plakjes zure augurk maar ben je liefhebber van komkommer dan raad ik je dit broodje zeker aan.

Hier het recept voor een fris zomers broodje


Nodig (per persoon):
- een lekker vers broodje
- een stukje komkommer
- plakjes gerookte kip
- halvanaise, yogonaise, mayonaise of frietsaus
- veldsla

Snijd het broodje open. Besmeer boven en onder met een dun laagje halvanaise of één van de andere soorten (wat je in huis hebt).

Leg op de onderzijde een paar blaadjes veldsla. Snijd de komkommer in dunne plakjes met een dunschiller of kaasschaaf. verdeel wat plakjes over de veldsla. Leg nu een paar plakjes gerookte kip op de komkommer en leg er als garnering nog een paar plakjes komkommer bovenop. Maak het gezellig met wat snippers peterselie of bieslook.Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Bekijk hier meer lunch recepten

Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten