donderdag 9 juni 2016

Zo lekker, een vers broodje met sappige aardbeien

Eigenlijk is dit geen recept maar gewoon een broodje met aardbeien. Toch zet ik het erop voor als je het (kan het me niet voorstellen) nog nooit gegeten hebt.


Nodig (per persoon);
- een lekker vers broodje
- zoete aardbeien

Hoe meer zon, hoe zoeter de aardbei. Ruik bij het kopen van aardbeien even aan het doosje. Als je de aardbeien goed ruikt dan smaken ze ook zo. Ruikt het nergens naar dan heb je kans dat je flink wat suiker nodig hebt om ze op smaak te krijgen. 

Was de aardbeien kort onder stromend water en haal het kroontje eruit. Snijd ze in plakjes en leg ze op je broodje. Het allerlekkerst vind ik het om er een flinke laag roomboter onder te doen.

Aardbeien op beschuit zijn ook heerlijk. Wil je ze zoeter dan heb ik nog een tip. Strooi een kleine lepel suiker over de aardbeien en schut de kom voorzichtig door. Laat een minuut of tien staan en dan ontstaat er een soort van siroop. Schut nog een keer voorzichtig door en alle aardbeien krijgen een klein zoet laagje, hmmm. 

Als je de aardbeien niet direct gaat eten dan raad ik je aan om ze uit het bakje te halen en over te doen in een andere kom met wat keukenpapier op de bodem. Zo voorkom je dat je een rotte aardbei over het hoofd ziet en dat die de andere aansteekt. Het keukenpapier vangt het loskomende vocht op. Heb je aardbeien over vries ze dan in en gebruik ze later voor een smoothie. Lekker met wat dubbelfriss en munt maar ook met ander fruit gecombineert en wat yoghurt of ijs.

Variaties:
- Lekker met lemon curd ipv boter
- Een likje creme fraiche over de aardbeien
- Aardbeien op suikerbrood
- Geen zin in brood oid? Eet aardbeien los met slagroom of door de yoghurt of vla


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Bekijk hier meer lunch recepten

Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten