woensdag 1 juli 2015

Zelf milkshakes en fruitdrankjes maken

Vorig jaar met Moederdag kreeg ik een blender en sinds die tijd zijn de fruitdrankjes en milkshakes favoriet hier. Eindelijk wordt er fruit gegeten :). Vroeger maakte ik ook wel milkshakes maar dan waren het de vanilleshakes of koffieshakes, nu zijn het vruchtenshakes. Zo heb ik gisteren een heerlijke bananen milkshake gemaakt. En geloof mij, eenmaal geproefd, dan wil je ze niet meer van de Febo, Mac, Ikea of snackbar. Dit is zoveel echter.


Nodig voor een milkshake:
- 1 bevroren banaan of een handje ander bevroren fruit
- 1 bolletje roomijs
- scheutje melk
- een goeie blender


Ik heb de mazzel dat mijn blender ijs kan crunchen. Hierdoor kan ik ook bevroren fruit toevoegen. Kan je blender dat niet aan, maar heb je wel een keukenmachine, maak de shake daar dan in klaar. 

Het fruit leg je een paar uur van te voren in de vriezer. Hoe langer, hoe dieper bevroren, hoe kouder. De banaan moet je voor het invriezen van zijn jasje ontdoen. Als je het met schil en al invriest dan krijg je die er alleen nog maar met een mesje vanaf. Ander fruit, eerst even wassen, kroontje eraf, schillen, ontpitten en dan invriezen. 

Als je een bananen milkshake gaat maken dan haal je de banaan uit de vriezer en snijd je deze in stukken. Doe ze in de blender, schep er een bolletje roomijs bij en voeg een scheutje melk toe. Zet de blender aan en laat draaien tot de stukjes zijn fijngehakt. Met meer melk maak je de shake dunner.

Bij gebruik van aardbeien, frambozen enz. hoef je ze niet eerst kleiner te snijden. Perzik en peer moet je schillen voor het invriezen en dan is het handiger om er meteen stukken van te snijden zodat je ook de pitten kunt verwijderen. 

Tips:
- Vergeten fruit in te vriezen en toch opeens trek? Gebruik het fruit wat je in huis hebt en voeg een paar ijsklontjes toe (als je blender het aan kan, voeg ze dan toe in de blender, anders achteraf) 
- Gezondere shake? Laat het roomijs achterwege. Banaan met een klein scheutje melk is al heerlijk om weg te lepelen. 
- Geen fruitliefhebber? Melk met roomijs doet het nog steeds goed als vanilleshake
- Meng het fruit met magere yoghurt en dan heb je gezonde yogidrink

Fris fruitdrankje: 
Meng aardbeien met een scheutje dubbeldrank, wat water en wat munt erbij voor een heerlijke frisse limonade. Voeg evt wat limonadesiroop toe als je hem toch zoeter wilt hebben. Ik heb hier gebruikt:
- 500 gram aardbeien (eerst bevroren)
- 500 ml water
- 500 ml dubbelfris rood
- 1 eetlepel munt (optioneel)
- 1 eetlepel citroensap (maakt het nog frisser)
Wil je helemaal geen suikerhoudende drank toevoegen, gebruik dan alleen water en voeg een scheut suikervrije limonadesiroop toe.


Laat me weten welke shake of fruitdrankje jij graag maakt. 


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier meer recepten met fruit


2 opmerkingen:

 1. Fram­boos-wa­ter­me­loens­ha­ke

  1 mini watermeloen


  2 rijpe bananen


  250 g doosjevol frambozen (diepvries)


  4 tl balsamicoazijn


  12 ijsblokjes
  Halveer de meloen, verwijder de schil en zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel de bananen. Doe de meloen, banaan, frambozen en balsamicoazijn in de keukenmachine en maal fijn. Zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Verdeel de shake over 4 hoge glazen en serveer met de ijsblokjes en een rietje.


  bewaartip:

  Je kunt de shake 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en neem mee in een (thermos)fles.

  maar die van jou lijkt me ook Super lekker

  BeantwoordenVerwijderen