dinsdag 14 juli 2015

Varieer met bladerdeeg: Kroketbroodjes

Kroketbroodjes, worstenbroodjes, frikandelbroodjes die koop je niet, die maak je zelf.


Wij hebben geen friteuse want voor die enkele keer dat ik hem gebruikte nam dat ding veel te veel ruimte in beslag. Eigenlijk bak ik alles gewoon in de oven. Van friet tot kroketbroodjes en dat gaat prima.  

Tegenwoordig worden er kroketten verkocht die zo de oven in kunnen en er dan met een krokant korstje uitkomen. Ik heb ze nog niet geprobeerd want als wij trek hebben in kroketten verstop ik ze in een plakje bladerdeeg zodat je ze kunt eten als kroketbroodje. Daar kan je alle soorten kroketten voor gebruiken. 

Nodig:
- net zoveel plakjes bladerdeeg als kroketten
- 1 kroket per persoon
- mosterd naar smaak

Leg bladerdeeg te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smeer wat mosterd op de kroket als je dat lekker vindt. Verstop de kroket in het bladerdeeg. Je hoeft de kroket niet eerst te ontdooien. Leg de kroketbroodjes op bakpapier of op een ingevette ovenplaat. Niet te dicht naast elkaar want ze worden tijdens het bakken nog iets groter. Laat er ca 3 cm ruimte tussen.


Bak de broodjes gaar en bruin in ca. 20 minuten.



Variatie:
- Rol een frikandel met wat currysaus in het plakje bladerdeeg
- Je kunt ook zelf ragout maken en verstoppen in een ragoutcup
Worstenbroodjes ga je ook lekker vinden: 





Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------





Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten