dinsdag 21 juli 2015

Italiaanse tomatenbroodjes - Bruchetta

Ik ben een lastige eter, een hele lastige. Zo lust ik geen rauwe tomaat maar ben gek op tomaat verwerkt in sauzen. Sinds kort eet ik ze ook op deze manier. Warm op een broodje. En lekker dat ik dat vind. Misschien word ik dan toch eindelijk een grote meid :)

Deze tomatenbroodjes doen het heel goed als voorafje. Ik serveer ze meestal als ik nog sta te koken zodat mijn gasten alvast iets te eten hebben. Ik eet er dan eentje weg nog in de keuken of ik neem de tijd om erbij te gaan zitten. Ze doen het ook goed als bijgerecht bij de BBQ of bij een buffet. Je moet ze gewoon echt een keertje gaan maken, krijg je geen spijt van.


Nodig (4 stuks):
- 4 dikke sneetjes stokbrood
- 2 tomaten
- pesto
- (knoflook)olie
- basilicum
- zeezout
- mozzarella of geraspte jonge kaas

Verwarm je grill voor.

Ik heb een klein spuitflesje met olie staan. Dat is voor dit soort gerechtjes erg makkelijk. 

Snijd stokbrood in stevige plakken. Spuit aan de onderkant een beetje olie. Smeer de bovenkant in met een lepeltje pesto. Leg er plakjes tomaat op. Strooi er een vleugje Italiaanse kruiden overheen en een snufje zeezout. Knip er ook nog een paar blaadjes verse basilicum overheen.


Spuit er nog een paar druppels olie op en zet de broodjes voor 5 tot 10 minuten onder een hete grillAls de tomaten warm zijn en gaan verkleuren strooi je er wat geraspte kaas overheen en zet je het nog even terug onder de grill tot de kaas is gesmolten. 


Laat ze smaken.


Variatie:
- Laatst had ik kleine pistolets liggen. Die heb ik doorgesneden en hetzelfde bewerkt als de stokbroodjes. Gaat ook prima. Ook kan je een groot (Turks) brood dwars doormidden snijden en op deze manier belegen. Snijd ze dan later in punten.
- Het is ook lekker om de tomaten in hele kleine blokjes te snijden
- Staat de BBQ toch aan? Leg de broodjes dan op de BBQ. Zet er een metalen bak overheen zodat het als een oventje werkt en de tomaat ook van bovenaf warmte krijgt.

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------
Geen opmerkingen:

Een reactie posten