Nodig (4 stuks):
- 4 dikke sneetjes stokbrood
- 2 grote tomaten of 8 à 10 stuks kleinere
- 1 teen knoflook
- 1 lepeltje olie
- 1 teen knoflook
- 1 lepeltje olie
- pesto naar smaak of Italiaanse kruidenmix
- verse basilicum
- peper en zeezout
- mozzarella, optioneel
Snijd een stokbrood in dikke plakken. Door iets schuin te snijden worden de plakken wat groter. Meng een teentje gehakte knoflook met een lepeltje olie en wrijf daar de bovenkant van het sneetje mee in.
Grill de sneetjes brood aan weerszijde goudbruin. Door een grillpan te gebruiken krijg je er van de mooie strepen op. Je mag ook een koekenpan gebruiken.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Snijd ook de mozzarella klein (ik neem vaak die mini bolletjes en die snijd ik dan in vieren) en meng de tomaten met de mozzarella. Meng met een lepel pesto naar smaak. Heb je geen pesto in huis dan is de Italiaanse kruidenmix ook heerlijk om eroverheen te strooien.
Verdeel het tomaten, mozzarella mengsel over de gegrilde broodjes en knip er verse basilicum over. Nog een snufje peper en zout uit de molen en je kunt gaan genieten.
Variatie met warme tomaat:
Grill de sneetjes brood niet voor maar leg het tomatenmengsel direct op de snee brood. Zet het brood met tomatenmengsel onder de hete grill van de oven.
Grill de sneetjes brood aan weerszijde goudbruin. Door een grillpan te gebruiken krijg je er van de mooie strepen op. Je mag ook een koekenpan gebruiken.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes. Snijd ook de mozzarella klein (ik neem vaak die mini bolletjes en die snijd ik dan in vieren) en meng de tomaten met de mozzarella. Meng met een lepel pesto naar smaak. Heb je geen pesto in huis dan is de Italiaanse kruidenmix ook heerlijk om eroverheen te strooien.
Verdeel het tomaten, mozzarella mengsel over de gegrilde broodjes en knip er verse basilicum over. Nog een snufje peper en zout uit de molen en je kunt gaan genieten.
Variatie met warme tomaat:
Grill de sneetjes brood niet voor maar leg het tomatenmengsel direct op de snee brood. Zet het brood met tomatenmengsel onder de hete grill van de oven.
Meer variatie:
- Laatst had ik kleine pistolets liggen. Die heb ik doorgesneden en hetzelfde bewerkt als de stokbroodjes. Gaat ook prima. Ook kan je een groot (Turks) brood dwars doormidden snijden en op deze manier belegen. Snijd ze dan later in punten.
- Staat de BBQ aan? Leg de broodjes dan op de BBQ. Zet er een metalen bak overheen zodat het als een oventje werkt en de tomaat ook van bovenaf warmte krijgt.
Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Geen opmerkingen:
Een reactie posten