zaterdag 25 juli 2015

Ranch ovenschotel met gemarineerde kipfilet

Heb je eigenlijk de ranchkruidenmix al gemaakt? Doen hoor. De samenstelling is heel makkelijk, het meeste zal je in huis hebben en je kunt er heel veel mee doen. Zo heb ik hier mijn kipfilet erin gemarineerd en afgebakken in de oven. Ook heb ik de kip al meerdere keren op deze manier gegeten vanaf de BBQ. Elke keer weer een succes.


Nodig (voor 4 personen)
- 700-900 gram aardappelschijfjes
- bospeen (2 tot 3 per persoon)
- ca. 500 gram kipfilet
- 4 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- 2 flinke eetlepels ranch kruidenmix
- olie, zeezout

Gebruik de hoeveelheden die je gewend bent te eten in je gezin. Wij hadden hier iets meer kipfilet omdat het zo lekker is. 

Ranch kruidenmix is een mix van peterselie, uienpoeder, uienvlokken, knoflookpoeder, dille, basilicum, bieslook, peper en zout. Het recept kan je hier vinden. 

Snijd de kipfilet in dunne plakken. Meng de ranchkruiden door de yoghurt. Proef of de verhouding goed is. Marineer de kipfilet ermee. Zet minimaal 1,5 uur weg in de koelkast. Langer maakt de kip nog malser. De kip moet goed bedekt zijn met de marinade, gebruik desnoods iets meer yoghurt en kruiden.

Verwarm de oven voor op 200 graden

Kook de bospeen gaar in water met een snufje zout of bouillonblokje (minuut of acht). Laat het groen eraan zitten, staat leuk. Gaar de aardappelen voor in de magnetron. Bij 700 gram ongeveer 7 minuten op 1400 Watt. Prik of ze gaar zijn. 

Leg de aardappelen in een ovenschaal. Verdeel de bospeen eroverheen. Strooi er wat zeezout overheen en druppel er wat olie over. 


Leg de gemarineerde kipfilet erop. Zet de schotel nu voor ca. 20 minuten hoog in de hete oven. Het is de bedoeling dat de kip gaart in de oven en dat de aardappelen en bospeen een beetje kleur krijgen. Test tussendoor of de kipfilet gaar is. Het mag niet te lang in de oven want dan wordt het droog. Draai ze tussentijds een keertje om. 


Serveer een lekker ranchsausje bij de kipfilet. Gemaakt met 1 deel yoghurt, 3 delen frietsaus en 1 deel ranchkruiden. 


Variatie:
- In plaats van aardappelschijfjes kan je ook opbakaardappeltjes of krieltjes nemen. Je kunt ook grote aardappelen in stukken snijden en voorkoken. 
- In plaats van kipfilet zijn kippendijen of drumsticks ook erg lekker

Kindvriendelijk: 
- Kinderen vinden dit al snel lekker

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------


Geen opmerkingen:

Een reactie posten