vrijdag 24 juni 2016

Rocky Road Fudge met pure chocolade, amandelen, marshmallows en kaneel

Eigenlijk wilde ik geen recept meer plaatsen voor Rocky Road Fudge omdat zo'n beetje alle variaties wel genoemd zijn bij eerdere recepten. Toch kom ik wel met een nieuw recept want ik denk dat er maar weinig zijn die aan deze combinatie denken en het is o zo lekker weer. 

Ik kwam op het idee om kaneel toe te voegen omdat ik die amandelen met een chocoladelaagje en kaneel altijd zo lekker vindt. Ook ben ik voor het eerst met alleen pure chocolade gaan werken want dat had ik nog niet eerder gedaan. Ook dat beviel goed want door de gecondenseerde melk is de fudge niet te puur en proef je heel goed de chocoladesmaak. Nodig:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 350 gram pure choclade
- 100 gram amandelen
- een flinke hand marshmallows
- 1 eetlepel kaneelpoeder

Als je nog niet eerder fudge hebt gemaakt lees hier dan het basisrecept door.

Leg alle ingrediënten klaar. Hak de amandelen in stukjes en breek de chocolade in blokjes. Gebruik kleine marshmallows of knip grote marshmallows in kleinere stukken. Ik bewaar de marshmallows in de diepvries zodat ze minder snel smelten in de fudge. Houd er een paar achter voor garnering.


Gebruik 350 tot 400 gram chocolade. Ik heb 350 gram gebruikt, dan blijft de fudge iets zachter.

Warm de gecondenseerde melk op. Blijf roeren en zet het vuur niet te heet om aanbakken te voorkomen. Smelt de chocolade in de melk. Roer de amandelen en de kaneel er doorheen. meng er als laatste de marshmallows door.

Haal de fudge uit de pan en spreid het uit over bakpapier. Je kunt deze ook in een bakvorm leggen om de fudge makkelijker te kunnen verplaatsen. Garneer de fudge met wat marshmallows.


Zet de fudge nu voor minimaal twee uur in de koeling. Snijd het in stukken en serveer ze bij de koffie of thee. Bewaar de overgebleven fudge in bakpapier. Uit de koelkast vinden wij ze lekkerder dan op kamertemperatuur maar in de koelkast kunnen ze wel wat wit gaan uitslaan. Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier alle fudge recepten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten