maandag 23 maart 2015

Spinazie uit de oven, nu met gehakt

Het best bezochte recept op deze blog is spinazie met kip uit de oven. Ergens snap ik dat niet want het is gewoon spinazie, kip, kaas en aardappelen maar iedereen die het maakt is er weg van en het recept gaat dan ook viraal over internet. Ik moet zeggen dat het bij ons thuis ook altijd favoriet is. Ongemerkt eet je veel meer groenten weg dan als je de spinazie en aardappelen los van elkaar op het bord serveert. De combi is gewoon erg lekker en daar heb ik dan ook een variatie op, die hier ook graag gegeten wordt.


Nodig (voor 4 personen):
- 750 - 900 gram spinazie a la creme
- 400 gram gehakt
- gehaktkruiden
- 1 ei
- 100 gram geraspte kaas
- 700 - 900 gram kant en klare aardappeltjes
- olie 

Laat de spinazie ontdooien op de bodem van een ovenschaal. Heb je erge vochtige spinazie, laat het dan ontdooien in een vergiet en druk het vocht uit. Spinazie van Iglo en Bonduelle gaan goed. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid het gehakt met kruiden naar wens en een eitje. Rul deze mooi bruin en gaar. Verdeel over de spinazie. Strooi er geraspte kaas over en verdeel de aardappeltjes erover. Strooi er wat druppeltjes olie, zeezout en verse kruiden overheen. 

Heb je een magnetron, gaar de aardappelen dan eerst voor. Prik wat gaatjes in het zakje en leg het zakje in de magnetron. Ga bij 700 gram uit van 7 minuten bij 1400 watt. Prik met een vork in de aardappel of deze gaar is. 

Zet de schaal voor zo'n 20 minuten in de hete oven tot de aardappelen een mooie kleur hebben. Heb je de aardappelen niet voorgegaard, houd dan een oventijd van ca. 45 minuten aan. 

Je kunt het recept aanpassen naar hoe je het 't liefste eet. Je kunt ook verse spinazie gebruiken en zelf aardappelen schillen en voorkoken.

Kindvriendelijk:
- Net als de andere spinazie uit de oven gaan de kinderen deze schotel heerlijk vinden

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------


10 opmerkingen:

  1. Bij ingrediënten staat 1 ei. Kan het in recept niet terugvinden. Wanneer waarvoor gebruik je het ei

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat je eroverheen hebt gelezen. Ik meng het eitje met de kruiden door het gehakt.

      Verwijderen
  2. Gisterenavond gegeten en zelfs de moeilijkste eters vonden het ook lekker!!! Ik heb zelf gehaktkruiden gemaakt want die had ik niet in huis. Ook via internet, maar geïnspireerd door jou om zelf de kruiden mixen te maken. Vanavond de saté in de nasi/bami kruiden. Ik ben benieuwd. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat fijn, heb je weer wat nieuws om voor te zetten :). Heb je ook die met kip al gemaakt? Vinden wij eerlijk gezegd nog lekkerder.

      Verwijderen
  3. Hier zijn ze ook gek op spinazie uit de oven..
    Echter dien wij over de spinazie nog wat kaassaus en gekookte eigen plakjes gesneden.
    Wij doen deze schotel altijd met aardappelpuree omdat mijn dochters hier zo dol op zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk om er zo je eigen draai aan te geven.

      Verwijderen
    2. Wat een spelfouten zie ik nu, wat erg!!!!
      Hoop dat je het toch een beetje begreep ;)

      Verwijderen
  4. Gisteren dit gegeten maar met de tip van Bianca. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar! Oh, en mijn schoonzoon zei dat dit zijn lievelingsrecept wordt haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat ontzettend leuk! Die met kip zal zeker ook bevallen, moet je echt gaan proberen 😋

      Verwijderen