woensdag 21 december 2016

De top 10 - Koude sausjes voor bij de gourmet, fondue, steengrill, bbq

Het is niet moeilijk om kant en klare saus te kopen maar het is ook heel goed te doen om zelf sausjes te maken. Het grote voordeel van zelf maken is dat je de meeste basisproducten vaak al in huis hebt en dat je er ook kleine beetjes van kunt maken. Blijf je tenminste niet met allemaal half gevulde flesjes zitten. Hieronder een opsomming van de lekkerste koude sausjes.


Hartige sauzen:







Snelle tomatensaus

Meng een pakje tomaten frito (of soortgelijks) met twee eetlepels Italiaanse kruiden en een eetlepel ketjap. Ideaal als sausje om in te dippen of voor de basis van een pizza. 









Italiaanse kruidensaus
Meng gelijke delen crème fraiche en frietsaus. Breng op smaak met Italiaanse kruidenmix en groene pesto. Voeg eventueel wat verse knoflook en vers gesneden basilicum toe













Zoete sauzen, lekker bij het nagerecht:










Als de Top 10 je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen