vrijdag 9 december 2016

Lichtroze rocky road fudge voor prinsesjes

Of voor wie zich een prinses voelt. Ik maakte lichtroze fudge en die maakte ik extra feestelijk met roze perensuiker erdoor en aardbeien koekjes erop. De perensuiker lost niet op in de fudge waardoor je een heerlijke knisperende beet hebt. Wil je het ook maken, dan volgt hier het recept.


Nodig:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 400 gram witte chocolade
- 3 eetlepels perensuiker
- handje witte mini marshmallows
- voor de garnering: 50 gram witte chocolade, mini koekjes met aardbeienvulling, perensuiker, gedroogde aardbeien of iets anders roze/rood


Tegenwoordig gebruik ik vaak een rechthoekige bakvorm als ik fudge maak. In eerdere recepten lees je over een andere bakvorm maar sinds ik deze in huis heb merk ik dat het handiger is. Ik vouw eerst een vel met bakpapier dubbel. Deze leg ik dan in de vorm waardoor je de fudge er later eenvoudig uit kunt halen. Het voordeel van de rechthoek is dat je de fudge er goed over kunt verdelen en makkelijk in gelijke stukken kunt snijden. 

Er staan al meerdere recepten met fudge hier op de blog maar deze vond ik zo leuk geworden dat ik het recept graag nog een keertje uitschrijf. 

Neem een pan en verwarm de inhoud van het blikje met gecondenseerde melk. Deze melk kan je vinden in de supermarkt. Meestal bij de oosterse producten of bij de koffiemelk. Laat de melk niet te heet worden, dan brand het aan. 

Roer nu de perensuiker door de melk. Perensuiker is gemaakt om stoofpeertjes rood te kleuren. Het zijn grove suikerkorrels met rode kleurstof. Door de perensuiker krijgt de fudge een lichtroze kleur. Voeg meteen erachteraan stukjes witte chocolade toe en roer door tot de chocolade is opgelost. Je hebt nu al fudge. Voeg voor een extra smaakbeleving een handje mini marshmallows toe. Kan je deze niet vinden, snijd dan grotere marshmallows in stukjes. Om te voorkomen dat de marshmallows direct gaan smelten bewaar ik ze in de vriezer.  

Verdeel nu de fudge over de bakvorm. Smelt dan nog een beetje witte chocolade. Liefst au bain-Marie maar mag ook in de magnetron. Zwaai met een lepeltje chocolade over de fudge zodat er sliertjes ontstaan. De chocolade zorgt ervoor dat de garnering blijft plakken. Garneer de fudge direct met de (Oreo) koekjes, en leg iets roods in het midden. Dit kunnen bijvoorbeeld roze/rode schuimpjes of andere snoepjes zijn. Ik koos voor klein gehakte stukjes gevriesdroogde aardbeien van Nada, die ik laatst cadeau kreeg op een foodevenement. Onwijs lekker maar het maakt de fudge wel wat duurder en je kunt er nog niet zo makkelijk aankomen. Kan je ze wel vinden, dan is het echt een aanrader want het maakt de fudge wel af. Als laatste strooide ik er nog een beetje perensuiker overheen. 

Zet de fudge ca. 2 uur gekoeld weg en snijd het dan pas aan. De andere fudge die ik gelijkertijd maakte is rechts met stukjes dessert mint, after eight en pepermuntstokjes en links met nougat en pinda's. Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten