vrijdag 30 december 2016

Twee soorten chocolate bark voor Kerst en Oud en Nieuw

Vorige week maakte ik een heerlijke chocolate bark voor de Kerst. Het recept deelde ik op Facebook en Instagram. Gisteren maakte ik er weer eentje. Dit keer met zilveren en gouden musketzaadjes speciaal voor Oud en Nieuw. Leuk om Oudejaarsavond neer te zetten of op Nieuwjaarsdag cadeau te geven (niet iedereen gaat dan lijnen). Lees verder voor beide recepten.


Chocolate bark is niet meer dan gesmolten chocolade wat je dun uitstrijkt en daarna versiert en in stukken breekt. Ik koos voor deze Oud en Nieuw versie voor een combinatie van chocolade zeezout en butterscotch chocolade. De hoeveelheden noem ik hieronder maar je kunt al een bark maken van een enkele reep. 

Nodig:
- 400 gram melkchocolade zeezout
- 100 gram butterscotch chocolade
- flinke eetlepel musketzaadjes
- flinke eetlepel karamelblokjes
- handje mini marshmallows
- snufje fleur de sel of zeezout

Na de Sinterklaas heb ik de zeezout chocoladeletters van de Hema ingeslagen. Waren toen twee halen, één betalen. Dat wordt nu wat lastig maar er zijn meerdere chocoladesoorten met zeezout in omloop en anders kan je ook gewone melkchocolade kopen en een snufje zeezout door de gesmolten chocolade mengen. Voor de kleine karamelblokjes kan je grotere blokken in stukken snijden. De musket was ik tegengekomen bij de Aldi in Duitsland maar bij de Xenos in NL zag ik ook diverse gekleurde balletjes en musket waaronder ook zilver en goud. 

Smelt ongeveer 2/3e van de chocolade au bain-Marie. Zet een schaaltje op een pannetje met warm water en laat daar de chocolade in smelten. Als de chocolade is gesmolten haal je het schaaltje van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer om en laat verder smelten. 

Strijk de gesmolten chocolade zo dun mogelijk uit op een stuk bakpapier. Strooi dan de toppings erover. Laat de chocolade hard worden. 


Als de chocolade hard is breek je het in stukken. Serveer in een leuk schaaltje of pak ze in om cadeau te geven. Deze bark kan je ook met alleen melk of pure chocolade maken of met alleen butterscotch. Laat je fantasie op de loop gaan. 


De Kerstbark maakte ik op dezelfde manier. Hier mengde ik melk en pure chocolade. Ik versierde de bark met rood/groen/witte musket en dezelfde kleuren M&M's. Ook strooide ik er nog wat mini marshmallows overheen. 


Ze werden hartelijk als cadeau ontvangen.


Bekijk hier meer chocolate bark recepten


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------


Geen opmerkingen:

Een reactie posten