Nodig (4 personen):
- 1 plakje bladerdeeg
- poedersuiker
- 4 bollen vanilleijs
- 1 flinke appel (Jonagold)
- snufje kaneelpoeder
- Rode en groene M&M's, musketzaad, optioneel
- muffinvorm
Snijd het plakje bladerdeeg in vieren en leg deze in het gat van de muffinvorm. Druk de punten een beetje omhoog. Prik met een vork wat gaatjes in het midden van het plakje bladerdeeg. Bak de plakjes in 10 minuten mooi bruin en gaar. Haal uit de vorm en laat afkoelen. Ik maakte er meteen twaalf.
Het deeg komt toch nog een beetje omhoog maar daar doe ik niet zo moeilijk over. Wil je het voorkomen dan moet je de bodem blind bakken. D.w.z. dat je er een stukje bakpapier oplegt met iets zwaars erop (bakbonen) en het dan gaat bakken. Het deeg kan dan niet omhoog komen.
Bestrooi de bakjes met poedersuiker.
Snijd nu de appel in kleine blokjes. Strooi er een beetje kaneelpoeder overheen. Verwarm een droge koekenpan en bak de appel rondom aan.
Neem een mooi bord. Leg er een bladerdeegbakje op en leg daar een lepel van de appelstukjes in. Schep er een mooie bol ijs bij en garneer met wat groene en/of rode Kerst M&M's en als je het kunt vinden wat groen/rood/wit musketzaad. Meer heeft dit feestelijke nagerecht niet nodig.
Variatie:
- Met ijs kan je natuurlijk heel goed variëren. Wat bij deze opmaak lekker is, is nog een dot slagroom erop. Ook wat verkruimelde merengue is er lekker over. Het liefst had ik met de appeltjes nog wat vanillevla opgewarmd en erbij geschonken maar dat had ik helaas niet meer in huis.
Deze ijscombinatie is ook een aanrader:
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Geen opmerkingen:
Een reactie posten