woensdag 31 december 2014

Voor op toast: Eiersalade

Eiersalade is een salade die echt iedereen kan maken. Heerlijk op toast maar ook lekker op brood en probeer het eens tussen een wrap, hmmmm.


Nodig:
- 6 kleine of 4 grote eieren
- 1 grote, volle eetlepel mayonaise
- 1 kleine eetlepel tomatenketchup
- 1 of 2 theelepel(s) mosterd
- kruiden (zie in het recept)
- zout, azijn

Breng water aan de kook. Doe een scheutje azijn en zout in het kookwater. Hiermee voorkom je dat de eieren openspringen en leeglopen. Leg de eieren voorzichtig in het water. Kook kleine eieren in ca. 8 minuten hard, grotere iets langer. 

Laat de eieren onder koud stromend water afkoelen. Pel de eieren en rasp ze met een grove rasp fijn. Mijn ervaring is dat de salade dan een betere structuur krijgt dan als je het klein zou snijden. 

Meng mayonaise, ketchup en mosterd tot een sausje. Breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder en andere kruiden die je lekker vindt. Ik heb bijvoorbeeld een flinke eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden toegevoegd. Meng net zoveel saus met de eieren als je wilt. Zet de salade daarna in de koelkast want koud is het 't lekkerst.  

Serveer op toast of op een stukje (stok)brood. Ook zeer geschikt op een casino boterham, zonder korstjes, in reepjes gesneden bij de high tea.

Je ziet de eiersalade het in het rechter kommetje op onderstaande de foto. Links zie je oude kaassalade en in het midden kip-kerrie salade.


Variatie:
- Voeg blokjes ham of salami toe door de salade
- Voeg verse bieslook toe door de salade
- Maak er een pittige eier-kerriesalade van door er sambal (of verse peper) en massala kerrie doorheen te doen

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------




Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:




6 opmerkingen:

  1. Beetje Maggi erbij is ook heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook lekker voor op toast: Uiensaus, je snijdt dan b.v. 2 uien heel fijn en dan doe je er mayo op en een paar scheutjes Maggi en peper en zout (alles naar je eigen smaak) en dan roer je alles goed door elkaar. Ook lekker op stokbrood bij de BBQ.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt ook goed, ik maak wel regelmatig uiensalade maar dan niet voor op toast maar wel voor bij de BBQ ed. Recept staat ergens hier op de site. Ben je lid van Facebook? Wij hebben daar een groep waar recepten op gedeeld worden, zou je graag toevoegen ;).

      Verwijderen
  3. et als de kipsate salade is jouw recept voor eiersalade ook een blijvertje! dankjewel Marlon! Als kruiden heb ik iets zout/peper en Jonnie Boers' curry madras en wat maggi toegevoegd. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je bericht, lekker hoor wat je er doorheen hebt gedaan 😋

      Verwijderen