Nodig (4 personen):
- 4 grote aardappels van ca. 200-250 gram per stuk
- Parmezaanse kaas of Italiaanse kaassnippers
- zeezout
- 1 bloemkool
- 4 stukjes vlees/kip/worstjes
- sausje naar keus
- olie
- basilicum (optioneel)
Wij hebben meer dan zat aan één aardappel per persoon maar je bent natuurlijk vrij om er meer te maken. Qua groenten en vlees kan er natuurlijk van alles bij. Een bal gehakt, appelmoes en sla is er bijvoorbeeld ook heel goed bij te combineren. Dit is de foto uit Canada:
Ik hou van snel koken en daarom heb ik de aardappels en bloemkool eerst voorgekookt en toen in de oven gedaan. Eenmaal in de oven heb je er niet veel omkijken meer naar en in die tijd heb ik kipfilets gebakken. Wil je niet eerst voorkoken ga dan uit van een oventijd van ca. 45 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 graden met bovenwarmte.
Maak de bloemkool schoon en zet op met water en een beetje zout of een blokje bouillon. Giet af als het gaar is. Snijd ondertussen de aardappels in 8 delen zodat je flinke partjes hebt. Kook de aardappelen gaar (2 minuten per aardappel op vol vermogen) in de magnetron of een minuut of tien in een pan kokend water). Spoel de aardappels af met koud water zodat het zetmeel loslaat en de aardappels een krokante korst krijgen in de oven.
Doe de aardappels in een ziploc zak of in een kom. Lepel er een beetje olie over, wat Italiaanse kruiden, een snufje zeezout en wat geraspte Parmezaan. Meng voorzichtig door elkaar.
Leg de aardappels op een ovenplaat met de schil naar beneden.
Leg in de tussenliggende ruimte de gare bloemkoolroosjes. Zet de ovenplaat in de oven en laat de aardappelen en bloemkool in ca. 10-12 minuten goudbruin worden. Maak je vlees klaar terwijl de rest in de oven staat.
Serveer de aardappel wedges apart of samen met de bloemkool of andere groenten. Verdeel er nog wat geknipte basilicum overheen.
Lekker met kerriesaus maar elke andere saus is ook prima. Denk aan frietsaus, knoflooksaus, ranchkruidensaus, chilisaus.
Kindvriendelijke:
- Zeker weten!
Variatie:
- Gebruik andere kruiden, neem eens jong geraspte kaas en varieer met de groenten en vlees
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Hmm lekker recept Marlon! Op de foto uit Canada ziet het eruit als 'loaded potato skins'. Dan scheppen ze een deel van de binnenkant van de aardappel eruit.
BeantwoordenVerwijderenMijn man zegt dat dat het niet was. Ik heb er natuurlijk wel op gegoogeld en omg wat zien die er lekker uit zeg. Wordt het volgende project :)
VerwijderenHaha en zo leer je elke keer weer iets nieuws :) Ik kijk uit naar jouw versie van 'loaded potato skins'!
VerwijderenDoet me denken aan de gepofte aardappel maar dan idd de aardappelkruim eruit, een andere vulling erin en dan onder de grill. Yummy
VerwijderenOf (net zoals hier: http://thepioneerwoman.com/cooking/twice_baked_pot/) het kruim hergebruiken. Ziet er ook heerlijk uit. Njom!
BeantwoordenVerwijderenZiet er super lekker uit, mmmmm
VerwijderenHoi Marlon, kan dit recept ook in de airfryer?
BeantwoordenVerwijderenJahoor, lijkt me geen probleem
Verwijderen