zondag 25 september 2016

Aardbeien gedoopt in de chocolade

Eigenlijk geen echt recept te noemen maar wel een ontzettend lekkere combinatie. Ik heb ze al een paar keer gemaakt voor mijn cateringbedrijf en wil ze daarom toch met je delen.


Nodig:
- een bak aardbeien (500 gram)
- ongeveer 150 gram melk en/of pure chocolade
- ongeveer 50 gram witte chocolade

Neem gewassen aardbeien zodat je ze niet zelf meer hoeft te wassen. Wil je dit wel laat ze dan heel goed uitlekken en drogen want er mag geen water meer aan de aardbeien zitten. Als er water in de chocolade komt, dan wordt de chocolade een soort pasta en kan je het niet meer gebruiken om te dopen. 

Voor het mooiste resultaat is het fijn als de aardbeien even groot zijn maar zoals je op de foto's ziet kan je gerust kleinere en grote gelijkertijd gebruiken. 

Laat het groen zitten. Het eet wat onhandig maar staat leuker,

Breek 100 gram (melk en/of pure) chocoladereep in stukjes. Neem een pan met gekookt water en zet daar een kom op. Doe daar de stukjes chocolade in. Laat au-bain marie smelten. Pas op dat er geen water uit de pan in de chocolade komt. Haal de bak met chocolade uit de pan met water voeg de overige 50 gram chocolade in stukjes toe. Laat smelten in de gesmolten chocolade. 

Doop voorzichtig de aardbeien in de gesmolten chocolade. Leg ze op een vel bakpapier. Laat ze drogen. Het beste is buiten de koelkast zodat de kans klein is dat ze wit uitslaan. 


Maak ze daarna nog leuker door er met witte chocolade streepjes overheen te trekken. Zet hiervoor de pan met water weer op en plaats daar een schoon schaaltje in. Doe de witte chocolade in een ziploc zakje en leg in het schone schaaltje. Het duurt een poosje voordat de chocolade is gesmolten maar zodra dat is gebeurd druk je de chocolade naar een hoekje toe. Pas op dat je je handen niet verbrand. Knip daar dan een heel klein puntje vanaf en knijp de witte chocolade in sliertjes over de donkere chocolade. Laat verder drogen en haal ze dan voorzichtig los van het bakpapier. Serveer de aardbeien op een cupcake papiertje. Leuk in combinatie met chocoladeflikken en fudge.


Variatie:
- Doop ze eerst in de witte chocolade en maak streepjes met bruine chocolade
- Gebruik andere soorten chocolade
- Probeer het met ander fruit


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:
2 opmerkingen:

  1. Jammie! :) Deze ga ik van het weekend maar is maken nu de aardbeien nog lekker zijn.

    BeantwoordenVerwijderen