Sinds afgelopen Kerst was ik al opzoek naar grote aardappelen maar kwam ze steeds niet tegen. Vroeger had ik altijd zakken met superbinten in huis maar lijkt wel of die niet meer bestaan. Tot vorige week. Bij de Lidl. Zelfs in de aanbieding. Lagen opeens stapels bakken met vier super grote aardappelen voor maar 99 cent. Nou, meteen gekocht natuurlijk.
Hoe ik mijn aardappelen pof, lees je hieronder.
Nodig:
- 1 grote aardappel per persoon
- kruidenboter, kruidensaus of iets dergelijks (zie tips onderaan)
Ik ga uit van één aardappel per persoon want je kunt er zo nog eentje bijmaken. Het hangt er verder ook vanaf wat je er nog meer bij eet.
Maar in de magnetron kan het dus ook. Was de aardappel schoon. Prik er met een vork aan weerszijde wat gaatjes in. Ik heb een beide kanten vier tot vijf keer geprikt.
Geen weegschaal? Een aardappel ter grootte van een flinke tennisbal weegt ongeveer 200 gram.
Wil je er meerdere tegelijk "poffen" dan kan dat ook. In mijn schaal passen er drie. Kooktijd is hier ongeveer zeven tot acht minuten.
Het is leuk om ze te serveren in aluminiumfolie, lijkt het nog echter. Snijd de aardappel door en schep er flink wat kruidenboter of kruidensaus in. Of maak een sausje op basis van zure room, yoghurt of crème fraiche. Lekker met wat zwarte peper, zout, knoflook, bosui en verse bieslook erdoor.
Kruidenboter maak je ook heel makkelijk zelf. Meng zacht geworden roomboter met een paar uitgeperste tenen knoflook en wat zeezout en je hebt al een heerlijke knoflookboter. Beetje chilipeper erdoor heen en hij is al lekker pittig. Verse kruiden erdoor of kruidenmengsels die je misschien al gemaakt hebt en je krijgt weer een andere variatie.
Heb je al ranchkruidenmix gemaakt? Dan is dit superlekkere sausje ook geweldig op de aardappel. Zeker een keer proberen!
Kindvriendelijk:
- Laat ze maar lekker uitlepelen
Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Geen opmerkingen:
Een reactie posten