vrijdag 4 maart 2016

Gebakken ei maar dan van chocolade. Net echt.

Zijn ze niet schattig? Dit lijken toch net een gebakken eitjes? Vorig jaar gemaakt met Pasen en dit jaar komen ze zeker weer op tafel. Sterker, ik heb ze kort geleden weer gemaakt omdat ik het recept wilde verbeteren. Heel leuk om met kinderen te maken en zo klaar.


Nodig:
- 100 gram witte chocolade
- gele en oranje M&M's pinda
- 2 + 0,5 theelepels geraspte kokos
- kaneelpoeder

De M&M pinda vind ik een heerlijke combinatie met de witte chocolade maar je mag ook een platte dooier maken met een gewone M&M. Uit 100 gram chocolade gram haal ik 18 van deze schattige paaseitjes. 

Leg een vel bakpapier klaar. 

Smelt 2/3e van de chocolade au-bain marie. Als deze gesmolten is, haal je het schaaltje uit de pan en laat je de rest van de chocolade erbij smelten. Hierdoor wordt de chocolade na het hard worden minder dof.

Als de chocolade is gesmolten roer je er 2 theelepels geraspte kokos doorheen. 

Maak nu bergjes chocolade van 1 theelepel op het vel bakpapier. Smeer ze iets uit zodat ze minder dik zijn en een beetje ovaal. 


Strooi er wat kokos en kaneelpoeder over, lijkt dan net peper en zout. 
Laat ze uitharden buiten de koelkast en bewaar ze in een afgesloten bakje. Ze staan hier nu zo'n twee weken en zijn nog prima. Was moeilijk om af te blijven maar wilde het testen of ze niet gingen verkleuren.


Note:
- De eerste keer dat ik ze maakte was zonder kokos. Er kwamen toen witte verkleuringen in de chocolade. Ik heb geen idee hoe dat is gekomen maar ik denk omdat ik ze onafgedekt in de koelkast had bewaard. De kokos erdoor geeft de chocolade een extra smaakbeleving, anders zou je net zo goed een blokje chocolade en een M&M tegelijk in je mond kunnen stoppen. Je mag het er wel uitlaten als je het echt niet lust.

Variatie:
- Ander merk smarties mogen natuurlijk ook als ze maar geel en oranje zijn, wil je het op een eitje laten lijken.


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?


-------------------------------------------------------------
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten