donderdag 17 maart 2016

Cruesli bonbons. Of anders gezegd chocolade (puur, melk of wit) met cruesli en andere lekkere toevoegingen

Er staat al een recept op mijn blog hoe je chocoladeflikken kunt maken. Laatst had ik twee nieuwe variaties waarvan ik afgelopen week weer een andere combinatie heb gemaakt. Eigenlijk te lekker om de recepten niet apart te bloggen hier.

Heb je toevallig pas nog cruesli gemaakt? Houd snel wat achter voor het op is. Hier komen de recepten.


Nodig voor de melkchocolade flikken:
- 200 gram melkchocolade
- 2 eetlepels cruesli
- 1 eetlepel kokosblokjes
- 1 eetlepel kokosrasp

Smelt een gedeelte van de chocolade zoals je kunt lezen in het andere recept van de chocoladeflikken. Voeg de rest van de chocolade toe tot alles gesmolten is. Voeg nu ca. 2 eetlepels cruesli toe en in stukjes gehakte kokosblokjes. Deze kwam ik laatst tegen bij de Action, maar je ziet ze ook vaak op braderieën bij zo'n stand met gedroogd fruit en ik zal ook niet raar opkijken als je ze kunt vinden op de gewone markt of bij de Aldi. Lukt het nou niet, voeg dan een eetlepel kokosrasp toe aan de chocolade. 

De cruesli in dit recept heb ik zelf gemaakt. Je kunt het ook kopen hoor, geen probleem. Koop dan wel cruesli die uit losse stukjes bestaat. Niet van die hompjes want dan moet je dat eerst weer kleiner snijden.

Verdeel het chocolademengsel over de muffinvormpjes. Laat er maar een klein laagje inlopen, ongeveer een dessertlepel. Zorg ervoor dat de bodem bedekt raakt door het met de lepel uit te smeren. Een siliconenvorm is het handigst want dan krijg je het er later makkelijker uit. Je kunt ook hoopjes chocolade op bakpapier leggen en iets uitsmeren tot een mooi rondje. 

Strooi er als laatst nog wat kokosrasp over. Laat drogen en hard worden. 


Nodig voor de witte chocolade bonbons:
- 200 gram witte chocolade
- 2 eetlepels cruesli + 1 eetlepel extra voor garnering
- 1 eetlepel gedroogd fruit

Ik had hier gedroogde ananas die ik in kleinere stukjes heb gesneden. Vorige week heb ik ze gemaakt met de kokosblokjes erdoor. Lekkere combi ook, kokos en witte chocolade. Je kunt er ook gedroogd exotisch fruit doorheen mengen of van die bananenchips. Rozijntjes is ook nog een optie of extra noten maar neem in de basis die twee lepels cruesli.

Maak deze bonbons eender als hierboven. Vul kleine muffinvormpjes tot bovenaan met het mengsel en strooi er dan nog wat cruesli overheen. Laat ook drogen en hard worden.


De kha variant:
- 200 pure chocolade
- 2 eetlepels kha cruesli

Bij mijn vriendin zag ik pure chocolade liggen. Extra puur, meen 86%, eigenlijk tegen het bitter aan. Maar perfect voor als je minder koolhydraten wilt nuttigen en toch wat wilt snoepen. 

Wij hebben daar de pure chocolade gesmolten en er de kha cruesli doorheen gedaan. Deze hele massa zo dun mogelijk uitgesmeerd op bakpapier. Laten drogen en later in stukjes gebroken. Net zoals bij de barks. Hier helaas geen foto van maar als je op de link klikt, begrijp je wat ik bedoel.

Bewaar de chocolade in een afgesloten trommeltje. Hoeft niet in de koelkast want dan is er een kans dat de chocolade uit gaat slaan.Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten