Wil je gewone granola dan kan je hier het recept lezen.
Nodig:
- 500 gram havervlokken (59 khd per 100 gram)
- 100 gram kokosrasp (24 khd per 100 gram)
- 25 ml rauwe cacao (11 khd per 100 gram)
- 60 gram walnoten (7 khd per 100 gram)
- 120 gram gemengde noten (bijvoorbeeld een mengsel van macademia, amandel en pecannoot)
- 85 gram pittenmix (zonnebloem, pijnboom, pompoenpitten) (18 khd per 100 gram)
- 75 ml olie (geen khd)
- 1 dessertlepel koekkruiden
- snufje zout
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Weeg de ingrediënten af t/m de pittenmix.
Meng in een apart bakje de olie en de koekkruiden. Als extra smaakmaker kan je ook nog een theelepel kaneelpoeder toevoegen.
Kies voor ongebakken noten. Gebruik je gezouten noten, schud deze dan uit in een vergiet. Voeg dan geen extra zout meer toe. Heb je ongezouten noten voeg dan een snufje zout toe aan de oliemix.
Meng de droge mix met de olie. Spreid uit over een zo'n ruim mogelijk bakblik zodat de laag zo dun mogelijk is. Zet dan in de oven en roer de massa elke tien minuten door. Na ca. een half uur is de granola klaar. Heb je een kleine schaal dan moet je er tien tot twintig minuten extra voor uittrekken. De granola is klaar als de onderste laag net zo krokant is als de bovenste.
Granola is lekker met (Griekse) yoghurt of melk. Ook heerlijk met gemengd (rood) fruit als je geen dieet volgt. Ik lepel het ook graag zo uit een bakje.
Bewaar de granola in een afgesloten pot.
Afhankelijk van de soort noten die in de gemengde notenmix zit kom je uit op 360 koolhydraten voor de hele pot. Omdat er nog wat vocht verdampt tijdens het bakken heeft de pot een inhoud van ca. 950 gram.
1 per portie van 25 gram (wegen) = 9,5 khd
Een gemiddeld pak gekochte granola bevat tussen de 60 en 80 khd per 100 gram. Deze dus nog geen 40.
Ter info:
Walnoten: 100 gram = 7 khd
Hazelnoten: 100 gram = 11 khd
Amandelen: 100 gram = 13 khd
Pecannoten: 100 gram = 14 khd
Macademianoten: 100 gram = 14 khd
Cashewnoten: 100 gram = 30 khd
Zoals je ziet zijn walnoten, hazelnoten en amandelen de slimste keuze qua koolhydraten. Cashewnoten bevatten er beduidend meer.
- 25 ml rauwe cacao (11 khd per 100 gram)
- 60 gram walnoten (7 khd per 100 gram)
- 120 gram gemengde noten (bijvoorbeeld een mengsel van macademia, amandel en pecannoot)
- 85 gram pittenmix (zonnebloem, pijnboom, pompoenpitten) (18 khd per 100 gram)
- 75 ml olie (geen khd)
- 1 dessertlepel koekkruiden
- snufje zout
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Weeg de ingrediënten af t/m de pittenmix.
Meng in een apart bakje de olie en de koekkruiden. Als extra smaakmaker kan je ook nog een theelepel kaneelpoeder toevoegen.
Meng de droge mix met de olie. Spreid uit over een zo'n ruim mogelijk bakblik zodat de laag zo dun mogelijk is. Zet dan in de oven en roer de massa elke tien minuten door. Na ca. een half uur is de granola klaar. Heb je een kleine schaal dan moet je er tien tot twintig minuten extra voor uittrekken. De granola is klaar als de onderste laag net zo krokant is als de bovenste.
Granola is lekker met (Griekse) yoghurt of melk. Ook heerlijk met gemengd (rood) fruit als je geen dieet volgt. Ik lepel het ook graag zo uit een bakje.
Bewaar de granola in een afgesloten pot.
Afhankelijk van de soort noten die in de gemengde notenmix zit kom je uit op 360 koolhydraten voor de hele pot. Omdat er nog wat vocht verdampt tijdens het bakken heeft de pot een inhoud van ca. 950 gram.
1 per portie van 25 gram (wegen) = 9,5 khd
Een gemiddeld pak gekochte granola bevat tussen de 60 en 80 khd per 100 gram. Deze dus nog geen 40.
Ter info:
Walnoten: 100 gram = 7 khd
Hazelnoten: 100 gram = 11 khd
Amandelen: 100 gram = 13 khd
Pecannoten: 100 gram = 14 khd
Macademianoten: 100 gram = 14 khd
Cashewnoten: 100 gram = 30 khd
Zoals je ziet zijn walnoten, hazelnoten en amandelen de slimste keuze qua koolhydraten. Cashewnoten bevatten er beduidend meer.
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Geen opmerkingen:
Een reactie posten