woensdag 9 maart 2016

Het snelle kaas-uien broodje (de dunne kaas-uien broodrol)

Dit broodje heb ik gemaakt met behulp van kant en klare pizzadeeg. De oventijd duurt het langst, verder is het zo klaar. Heerlijk bij een kop tomatensoep.


Nodig: 
- 0,5 blik kant en klare pizzadeeg
- 1 flinke eetlepel crème fraiche
- 1 kleine rode ui
- 1 eetlepel bieslook (mag gedroogd)
- hand geraspte kaas

In alle supermarkten kan je pakketten kopen met kant en klare pizzadeeg (bijv. van tante Fanny). Hier zit meestal een potje tomatensaus bij wat ik in dit recept niet heb gebruikt (is ongeopend heel lang houdbaar en kan je ook gebruiken door soepen en pastasauzen).

Ik had hier deeg van de AH wat in een blik zit, net als Daneroll. Als de deeg uit het blikje komt is het wat soepeler dan het deeg van tante Fanny. Voor dit recept wel fijn, maar niet noodzakelijk.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het deeg door midden. Maak van de andere helft gewoon nog een broodje, gaat toch wel op.

Rek het deeg uit zodat het groter en dunner wordt. Leg het op een vel bakpapier. Besmeer het met de crème fraiche. Verdeel hier de halve ringetjes rode uien overheen, de geraspte kaas en de bieslook.



Rol het deeg straks op. Strooi er nog wat bieslook of geraspte kaas overheen. Staat wat leuker als het uit de oven komt.



Bak het broodje in ongeveer 18 minuten mooi bruin en gaar. Gaat het te snel draai de oven dan terug naar 180 graden. 


Snijd het brood in stukjes van zo'n 2 tot 3 cm. Hap het lekker weg als borrelhapje, voorafje of zoals wij hadden gedaan bij de soep. Je kunt het warm en koud eten.  



Variatie:
- Als je zelf pizzadeeg wilt maken dan heb je zo'n 200 gram deeg nodig
- Geen pizzadeeg in huis? Laat dan wat plakjes deeg voor hartige taart ontdooien
- Qua vulling zie hieronder nog twee voorbeelden

Deze grotere broodrollen van pizzadeeg ken je vast al:

  

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------


2 opmerkingen: