Nodig:
- ca. 250 gram kipfilet
- ca. 50 gram zongedroogde tomaatjes (of meer)
- ca. 4 eetlepels (60 ml) mayonaise of frietsaus
- ca. 2 eetlepels (30 ml) Griekse yoghurt, crème fraîche of zure room
- shoarmakruiden
- grof zeezout, zwarte peper, gemberpoeder naar smaak
- knoflook, optioneel
- 1 eetlepel peterselie, optioneel
- ca. 50 gram zongedroogde tomaatjes (of meer)
- ca. 4 eetlepels (60 ml) mayonaise of frietsaus
- ca. 2 eetlepels (30 ml) Griekse yoghurt, crème fraîche of zure room
- shoarmakruiden
- grof zeezout, zwarte peper, gemberpoeder naar smaak
- knoflook, optioneel
- 1 eetlepel peterselie, optioneel
- rode paprika, optioneel
- paprikapoeder
Wrijf de kip in met een beetje shoarmakruiden. Bak de kip rondom aan en laat zachtjes gaarstoven. Laat de kip uitlekken (als je boter hebt gebruikt). Snijd de kip in hele kleine stukjes en laat afkoelen.
Wrijf de kip in met een beetje shoarmakruiden. Bak de kip rondom aan en laat zachtjes gaarstoven. Laat de kip uitlekken (als je boter hebt gebruikt). Snijd de kip in hele kleine stukjes en laat afkoelen.
Maak een sausje van de mayonaise en yoghurt en breng deze op smaak met shoarmakruiden, gemberpoeder, zwarte peper, snufje zout en knoflook (vers of poeder). Breng op kleur met peterselie.
Voeg net zoveel saus toe aan de kip als je wilt. Wil je meer saus dan maak je nog een beetje.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg toe aan de salade. De wat zoetere smaak is een lekkere tegenhanger van de kruidige shoarma.
Als extraatje kan je ook wat stukjes rode paprika toevoegen. Naar voorkeur zou je die al mee kunnen bakken met de kip of je doet het er rauw doorheen.
Voeg net zoveel saus toe aan de kip als je wilt. Wil je meer saus dan maak je nog een beetje.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg toe aan de salade. De wat zoetere smaak is een lekkere tegenhanger van de kruidige shoarma.
Als extraatje kan je ook wat stukjes rode paprika toevoegen. Naar voorkeur zou je die al mee kunnen bakken met de kip of je doet het er rauw doorheen.
Garneer de salade met peterselie en paprikapoeder.
Lekker op toast maar ook op een broodje voor de lunch. Eventueel kan je er dan nog wat (ijsberg)sla onder doen.
- Voor nog wat frisheid kan je een kleingesneden stukje appel toevoegen
- Liefhebbers kunnen er een fijngesneden rode ui aan toevoegen
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Hoi,
BeantwoordenVerwijderenWelke zongedroogde tomaten heb jij gebruikt in dit recept.
Op olie of de gedroogde.
Ik gebruik hier tomaten uit een potje die ik dan eerst laat uitlekken
Verwijderen