De kruiden maken de salade lekker pittig, lees kruidig. De ananas en mais zorgen voor een zoete ondertoon. Echt een geweldige combinatie. Snel proberen dus!
- ca. 250 gram kipfilet
- ca. 75 gram (0,5 blikje) maiskorrels
- 1 klein blik ananasschijven of ananasstukjes
- 50 ml crème fraîche of Griekse yoghurt
- 50 ml frietsaus of mayonaise
- 2 theelepels kerriepoeder, curry madras of masala kerrie
- 1 theelepel harissapoeder of cajunkruiden (naar smaak)
- 1 eetlepels (verse) bieslook, optioneel
Met bovenstaande hoeveelheid maak je best een flinke salade. Het is gelijk aan 2 tot 3 bakjes toastsalade wat je in de winkel koopt. Halveren kan en mag maar ik hou deze hoeveelheid aan omdat het toch wel op gaat.
Leg de stukken kipfilet in heet water met een snufje zout. Houd het water net van de kook en laat de kip in 15-20 minuten garen. Haal de kip uit het water en laat afkoelen. Pluis het daarna heel klein met twee vorken of snijd het in kleine stukjes. Als je het handiger vindt mag je de kip ook aanbraden en garen in een koekenpan, doe wat je het liefste wilt.
Laat de maiskorrels en ananas uitlekken. Snijd de ananasschijven of ananasstukjes in hele kleine stukjes (net zo groot als een maiskorrel). Meng de ananas en de maiskorrels met de kipfilet.
Maak een sausje van de crème fraîche, frietsaus en de kruiden. Proef of het nog peper en zout nodig heeft. Meng net zoveel saus door de kip als je graag wilt. De salade eet lekker weg op toast of plakjes stokbrood. Ook lekker op een boterham voor de lunch.
Variatie:
- Gebruik mandarijntjes ipv ananas.
- Voeg stukjes walnoot toe aan de salade (tip van lezer hieronder)
- Maak de salade juist heel grof met grote stukken kip en stukken ananas en serveer het dan bij een buffet.
- De salade kan natuurlijk ook goed op een wrap. Maak een dubbele hoeveelheid voor 6 grote wraps. Als extraatje kan je er nog wat rucola op leggen. Wrap oprollen en in stukken snijden.
-------------------------------------------------------------
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Nog een variatie tip: Wat geplette walnoten toevoegen aan het recept
BeantwoordenVerwijderenWat een goed idee, lekker. Ik zet het erbij, dankjewel
Verwijderen