maandag 10 april 2017

Vrolijke Oreo mini taartjes

Heb je deze schattige Oreo taartjes al voorbij zien komen? Ik had ze eerder deze week geplaatst op Instagram maar nu ook hier zodat jij ze ook kunt maken. Kan nog net voor de Pasen en anders maak je ze een andere keer met een paar M&M's erop. Leuk voor een kinderverjaardag of als traktatie.


Nodig (voor 7 taartjes):
- 1 rol Oreo koekjes
- ca. 150 gram chocolade
- strooisel als musket, hagelslag of gekleurde kokosrasp
- 14 kleine gekleurde paaseitjes of M&M's of iets dergelijks

Gekleurde kokosrasp is zeer eenvoudig te maken. Om dat te doen meng je wat kokosrasp met een paar druppels voedingskleurstof. Deze is te koop bij de Xenos en bij de meeste toko's. Doe de kokosrasp in een plastic zakje. Druppel er wat kleurstof bij en kneed het via de buitenkant door. Laat het zakje een nachtje open staan zodat het vocht kan verdampen. Wil je dat het sneller droogt, verspreid het dan over een vel bakpapier. 


Het is prettig om met een ruime hoeveelheid gesmolten chocolade te werken. Wat teveel is kan je gebruiken om chocolate-bark mee te maken. Zie later in deze blog. 

Smelt 100 gram van de chocolade au bain-Marie. Dit doe je door een schaaltje op een pannetje warm water te zetten. Daar doe je de blokjes chocolade in zodat het kan smelten. Als de chocolade is gesmolten haal je het schaaltje van het pannetje af en voeg je de overige 50 gram chocolade toe om verder te laten smelten. 

Leg twee Oreo koekjes op elkaar met een theelepeltje gesmolten chocolade ertussen. Pak de twee koekjes vast aan boven en onderkant en smeer de zijkanten dun in met chocolade. Dit gaat het handigst met een bakkwastje (of met je vingers). Strooi nu rondom wat van het strooisel en zet het koekje op een stuk bakpapier. 

Ga zo door tot je zeven taartjes hebt (in een pak Oreo zitten 14 koekjes). 

Lepel nu heel voorzichtig een theelepeltje chocolade op de bovenkant van het Oreo koekje. Smeer deze uit zodat het hele koekje bedekt is. Gebruik niet teveel chocolade anders gaat het over de zijkanten druipen.

Strooi ook wat strooisel bovenop het koekje. 

Doop nu eitje voor eitje in een drupje chocolade en druk het op het strooisel. Laat alles uitharden. 


Als de chocolade hard is geworden kan je voorzichtig het teveel aan strooisel op de bovenkant eraf schudden. Serveer de taartjes op een leuk bordje. 


Variatie:
- Werk in één kleur. Gebruik bijvoorbeeld roze of blauw strooisel bij een geboorte
- Zet een verjaardagskaarsje in het midden van de Oreo

Smeer de overgebleven gesmolten chocolade dun uit op bakpapier en versier deze ook met strooisel. Zie meerdere voorbeelden: chocolate bark.Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten