zaterdag 1 april 2017

Bloody Mary soep. Snel, makkelijk en lekker pittig

Bloody Mary is een cocktaildrank dat hoofdzakelijk bestaat uit tomatensap en wodka. Deze wordt op smaak gebracht met tabasco en peper. Ik maakte er een variant op, een soep.

Hoe dit kwam zal ik je vertellen. Een poosje terug had ik een cateringopdracht voor een bruiloft. De gasten wilden heel graag soep vooraf en kwamen uit op Bloody Mary soep. Ik ben gaan googelen en recepten gaan samenvoegen en kwam tot een prachtige soep. Heerlijk van smaak. Wel met een beetje pit maar net niet teveel zodat niet de zweetdruppels op je voorhoofd gaan staan.


Nodig (voor ca. 7 glaasjes van 150 ml):
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 300 ml water
- 1 grote rode ui fijngesneden
- 2 teentjes gehakte knoflook
- 1 eetlepel gedroogde tijm (of vers)
- ca. 1 theelepel tabasco chipotle
- ca. 1 theelepel worcestersaus
- ca. 1 theelepel cajunkruiden
- ca. 1 theelepel sambal
- ca. 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 50 ml wodka
- 4 eetlepels slagroom (60 ml)
- 4 eetlepels Griekse yoghurt, of crème fraîche
- geraspte oude kaas, lenteui en zwarte peper

Fruit de uien en knoflook in een klein beetje olie. Leeg de blikjes tomatenblokjes erbij en voeg water toe. Doe de tijm erbij en laat de soep tien minuutjes zachtjes koken.

Zet de staafmixer op de soep tot alles fijngemalen is.

Voeg de wodka toe (mag altijd meer) en voeg wat tabasco, worcestersaus, cajunkruiden, sambal en gerookte paprikapoeder toe. Proef of de smaak van de soep naar wens is. Het is de bedoeling dat de soep niet te pittig is maar dat je na de laatste hap wel iets hebt van "zo er zat peper in".

Voeg eventueel nog wat tijm toe voor de structuur en kleur.

Klop de slagroom op tot "yoghurt" dikte. Meng de slagroom met de yoghurt.

Serveer de soep in kleine glaasjes. Laat een lepel yoghurtroom in de soep lopen. Garneer de soep met ringetjes bosui en geraspte oude kaas of als je chique wilt doen met schilfers Parmigiano Reggiano kaas. Strooi er als laatste nog een snufje zwarte peper op.

Variatie:
- Maak de soep met verse tomatenAls het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


4 opmerkingen: