zondag 19 februari 2017

Kleurrijke paprika salsa van Martha

Iedereen die mij al langer volgt weet dat ik niet goed tegen paprika kan en het daarom ook nooit eet en ook weinig gebruik in de keuken. Er staan wel recepten op mijn blog waarbij paprika zeker als variatie aan toegevoegd kan worden maar echte recepten met paprika in de hoofdrol staan er eigenlijk niet. Maar daar komt nu verandering in. Ik heb hier een heel leuk recept voor je.

Martha gaf mij de primeur van dit heerlijke kleurrijke recept. Is dat niet vreselijk lief? Bij het zien van de foto begin ik al te watertanden maar daar moet ik het bij laten. Jij hopelijk niet, dus ik zal zeggen, maak het snel en geniet ervan.


Nodig (6 tot 8 porties): 
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 10 cherrytomaatjes (klein bakje)
- 1 citroen
- 1 limoen
- scheutje witte balsamico azijn
- verse peterselie
- peper en zout naar smaak

Snijd de rode ui in flinterdunne halve ringen. Pers de citroen erboven uit en laat even staan.

Maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een kom en rasp de schil van de limoen eroverheen. Doe de balsamico azijn erbij, haal de uien uit de citroen en voeg die ook toe. Meng goed door. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Zet tot gebruik in de koeling zodat het lekker fris is als je het gaat uitserveren.

Snijd de tomaatjes in vieren en voeg deze ook toe. Serveer in een mooie schaal en garneer met vers gesneden peterselie. 

Je kunt de salsa / salade bijna overal bij eten. Bij rijst, pasta, stukje vlees, tijdens de barbecue, een buffetje, noem maar op. 

Variatie:
- Het fijne is dat je dit recept ook in kleinere of grotere porties kunt maken. Je kunt ook nog oranje paprika toevoegen of er een kleurtje uitlaten als je die minder lekker vindt
- Je kunt nog wat bieslook toevoegen voor nog meer kleur. 
- Wil je het pittig, snijd er dan een stukje verse peper doorheen. 

Martha, nogmaals hartelijk dank voor dit mooie recept en je foto. Ik denk dat veel lezers erg blij zijn met je recept.

Wil je ook gastblogger zijn en heb je een lekker (zelfverzonnen) recept voor op mijn blog laat het me dan weten. Als het past binnen mijn "stijl" ga ik mijn best doen om het te plaatsen. Een foto erbij is dan erg handig. Natuurlijk zet ik ten alle tijden je naam en als je hebt website erbij. Ik hou me aanbevolen voor groene salades en visrecepten. Eenvoudig, creatief en niet al teveel ingrediënten. Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.2 opmerkingen:

  1. Als je paprika schilt heb je er minder last van is mijn ervaring.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb er dan nog steeds last van maar bij anderen zou dat idd kunnen helpen.

      Verwijderen