- 1 pak verse gevulde pasta (250 gram)
- 300 gram kipfilet of kipfilethaasjes (nog lekkerder)
- 1 broccoli
- 1 broccoli
- 2 eetlepels bloem
- 1 flinke theelepel mosterd
- peper en zout of kruidenzout
- 1 flesje kookroom (250 ml)
- 100 - 125 gram geraspte smeltkaas (bijv. jong belegen, belegen of pizzakaas)
- olie of boter
- olie of boter
Afhankelijk van hoe groot de eters zijn kan je hier met drie of vier personen van eten. Serveer er eventueel nog een groene salade bij of zoek de grootse broccoli uit die er ligt.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Maak de broccoli schoon. Snijd de roosjes niet al te groot en als je ook de stam wilt gebruiken, snijd deze dan in kleine stukjes. Kook gaar in een laagje water met een snufje zout. Duurt ca. 5 minuten.
Kook ook de pasta gaar volgens bereidingswijze op het pak (3 minuten).
Snijd ondertussen de kip in stukken. Bestrooi met wat peper en zout. Ik gebruik kruidenzout. Wrijf in met de bloem en mosterd.
Bak de kip gaar in twee lepels olie of wat boter. Als de kip gaar is schenk je de kookroom erbij. Als deze gaat koken strooi je er de meeste kaas door. Proef of de saus op smaak is. Voeg eventueel nog een beetje kruidenzout en/of zwarte peper toe. Als de saus erg dik is geworden door het gebruik van de bloem en kaas kan je er nog een paar lepels water aan toevoegen.
Neem een ovenschaal. Verdeel de pasta over de schaal en leg de broccoli ertussen. Schenk de kip-kaassaus over de schotel en strooi het restje kaas erover.
Zet de ovenschaal voor ca. 8 minuten boven in de oven tot het een lekker kleurtje heeft gekregen.
Kindvriendelijk:
- De meeste kinderen gaan dit erg lekker vinden
- Bak uien, knoflook, champignons en/of paprika mee met de kip
- Maak dezelfde schotel met doperwtjes (diepvries is het lekkerst) in plaats van broccoli
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Kan het ook zonder kaas ?
BeantwoordenVerwijderenDat kan hoor. De saus wordt er wel wat dunner door omdat de kaas het iets bindt.
Verwijderen