maandag 31 augustus 2015

Kip gerold in katenspek

De komende periode ga ik je lastigvallen met allerlei tapashapjes want dan kan ik ze ook sneller terugvinden als ik ze weer wil maken, Mijn man was half augustus jarig en toen heb ik zo'n 20 verschillende hapjes voorgeschoteld. Een aantal kant en klaar zoals droge worst, toast, olijven en nog wat dingen maar voor een groot gedeelte ook heerlijke dingen zelf gemaakt.

Eén van die hapjes was kip in katenspek. Heel simpel te maken en altijd even lekker. Ook heerlijk als avond, borrelhapje. Koud en warm goed te eten.


Nodig:
- 500 gram kipfilet
- 150 gram katenspek
- peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden (of bak ze in de pan, op de BBQ). Uit deze hoeveelheid haal je ca 20-25 hapjes

Snijd de kipfilet in niet al te grote stukken. Strooi er wat peper en zout over. Snijd de plakken katenspek door midden. Wikkel om elk stukje kipfilet een plakje katenspek. 

Omdat mijn spek iets te kort was heb ik ervoor gekozen de kipstukken per vijf op een prikker te rijgen. Zo rolde de spek er niet van af. Ik had ook meer spek kunnen kopen en langere plakjes kunnen gebruiken maar het ging prima zo. Ook is het makkelijker met omdraaien tijdens het bakken.


Leg de prikkers naast elkaar op een bakplaat op bakpapier en schuif de plaat in het midden van de oven. Laat de kip in zo'n 15 tot 20 minuten gaar bakken. Draai ze halverwege een keertje om. Het hangt van de dikte van de kip af hoeveel tijd het nodig heeft. Tijdens het bakken krimpt de katenspek om de kip en kan je ze eenvoudig van de prikker afhalen. Serveer ze warm of koud. 




Ze zijn naturel al heerlijk maar ook lekker om te dopen in de satésaus.

Variatie:
- Ook lekker met ontbijtspek maar katenspek heeft mijn voorkeur
- Doop ze in knoflooksaus of ranchsaus (tip dankzij volger op facebook)
- Smeer een beetje kruidenkaas tussen de kip en het spek (tip dankzij volger op facebook)
- Rol een stukje ananas in katenspek. Even onder de grill, uit laten lekken en smullen (tip dankzij volger op facebook)
- Rol een stuk champignon in de katenspek en bereid als die met kip

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------




6 opmerkingen:

  1. Lekker. Gaan we ook uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lees graag hoe je ze vindt, ik ga ze deze week ook weer maken

      Verwijderen
  2. Hoi marlon
    Deze maak ik ook al een tijdje heet bij ons thuis surinaams kip hapje alleen gingen ze bij mij in de frituur
    Maar wil ze vandaag op de manier maken en met de tip van kruidenkaas zal de verjaardagsvisite (oudste zoon vandaag jarig) weer blij mee zijn😘

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Allereerst gefeliciteerd met je zoon! Wat leuk dat je ze op de andere manier gaat proberen, ben benieuwd welke het lekkerst zijn 😀

      Verwijderen