zaterdag 18 juni 2022

Pasta pesto, snel te maken en erg lekker

Pasta pesto is het hele jaar heerlijk maar in de zomer vind ik het ideaal om te maken omdat het zo klaar is en je er maar twee pannen voor nodig hebt. Super handig ook voor op de camping of als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Ik ga dit zeker geen gezond recept noemen maar je kunt het wel gezonder maken door extra groenten toe te voegen en volkoren pasta te gebruiken. Aan volkoren pasta zit ook nog eens meer smaak dus dubbelwinst. 



Nodig (2 personen):
200 gram kleine pasta
150-200 gram kipfilet
1 eetlepel pittige kruidenmix
1 flinke ui gesnipperd
100 gram (baby) spinazie
2 eetlepels groene pesto
1 flesje kookroom, ca. 200 ml
1 eetlepel olie

Pas de hoeveelheden aan naar eigen behoefte.

Zet water op om de pasta in te koken. Voeg zout of bouillonpoeder naar smaak toe. Kook de pasta gaar volgens de verpakking en giet af. 

Snijd ondertussen de kip in hele kleine blokjes, snipper de ui fijn. Kruid de kip met pittige kruidenmix of een combinatie van peper, zout, chilipeper.

Neem een hapjespan en verwarm een beetje olie of een klontje boter. Fruit de gesnipperde ui aan en voeg de kip toe. Blijf roeren totdat de uien zacht zijn en de kip gaar is. 

Knip de spinazie kleiner boven de pan en roer door. Je ziet het dan al slinken. Schenk de kookroom erbij. Vul het flesje voor de helft met water, schud door en schenk er ook bij. Voeg dan de pesto toe en proef of de saus nog wat extra pit en/of zout nodig heeft. 

Meng de pasta door de saus en schep op borden. Je kunt het nog lekkerder maken door er geraspte kaas, Parmezaanse kaas en/of geroosterde pijnboompitten overheen te strooien. 

Meer groenten:
Stukjes gekookte broccoli of courgette doen het zeer goed door de saus. Je kunt ook champignons en/of paprika meebakken met de uien.


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------




Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten