maandag 15 november 2021

Spice latte. Eenvoudig en snel klaar

Bij diverse horeca kan je chai latte bestellen. Chai betekent thee en laat ik dat nou weg hebben gelaten in dit recept. Ook zit er geen pompoen in wat je bij de spice pumpkin latte tegenkomt. Ik heb hier gewoon een hele eenvoudige warme melk met heerlijke kruiden wat je eigenlijk zelfs geen recept mag noemen. Waarom ik het plaats? Omdat het gewoon lekker is en de moeite waard om te maken. Nodig (per beker): 
150 ml melk
1 theelepel koekkruiden
2 theelepels honing, optioneel

Breng de melk aan de kook. Dit kan gewoon in een pannetje op het gasfornuis. Zelf heb ik een stoompijpje op mijn koffieapparaat die ik hiervoor gebruik. Als je het in een pannetje doet sla er dan met een garde wat lucht in voor een lekkere schuimlaag. 

Schenk de melk in een glas of beker en voeg er koekkruiden en honing naar smaak aan toe. Strooi desgewenst nog wat kaneel of cacaopoeder op het schuim. Lekker met kruidnootjes of een speculaasje erbij. 
 
Tijdens het drinken is het handig om af en toe te roeren want de kruiden kunnen naar de bodem zakken. 
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------


Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten