vrijdag 29 oktober 2021

Koekkruiden, speculaaskruiden zelf mengen

Hier is weer een heerlijk kruidenmengsel waar ik al heel wat receptjes mee heb gemaakt. Je kunt het eenvoudig aanpassen door specerijen weg te laten of extra toe te voegen want niks in anders dan je eigen smaak. Zo ben ik altijd ruim met kaneel want dat vind ik nou eenmaal heerlijk en ook gember moet er voor mij standaard inzitten. 



Nodig: 
8 lepels kaneelpoeder
2 lepels kruidnagelpoeder
2 lepels nootmuskaat
1 lepel gemberpoeder
1 lepel kardemompoeder
1 lepel fijn anijszaad
1 lepel korianderzaad
1 lepel gedroogde sinaasappelrasp, optioneel

Als laatste ingrediënt zie je gedroogde sinaasappelrasp staan. Ik had een potje meegenomen uit Duitsland, geen idee of het hier ook te koop is. Je kunt het eventueel gewoon weglaten. 

Er staat niet bij hoe groot de lepels moeten zijn. Al neem je emmers, het gaat om de verhouding. Je kunt beginnen met theelepeltjes om te proeven of de verhouding voor jou naar wens is en dan de volgende keer een grotere hoeveelheid maken. 

Gebruik van alles poeders of maal ze zo fijn mogelijk. Meng de ingrediënten en je hebt een heerlijke mix. 

Er staan nog veel meer kruidenmengsels hier op mijn blog. Ken je ze allemaal al?


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------



Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten