vrijdag 29 oktober 2021

Koekkruiden, speculaaskruiden zelf mengen

Hier is weer een heerlijk kruidenmengsel waar ik al heel wat receptjes mee heb gemaakt. Je kunt het eenvoudig aanpassen door specerijen weg te laten of extra toe te voegen want niks is anders dan je eigen smaak. Zo ben ik altijd ruim met kaneel want dat vind ik nou eenmaal heerlijk en ook gember moet er voor mij standaard inzitten. Nodig: 
8 lepels kaneelpoeder
2 lepels kruidnagelpoeder
2 lepels nootmuskaat
1 lepel gemberpoeder
1 lepel kardemompoeder
1 lepel fijn anijszaad
1 lepel korianderzaad

Er staat niet bij hoe groot de lepels moeten zijn. Al neem je emmers, het gaat om de verhouding. Je kunt beginnen met theelepeltjes om te proeven of de verhouding voor jou naar wens is en dan de volgende keer een grotere hoeveelheid maken. 

Gebruik van alles poeders of maal ze zelf fijn. Meng de ingrediënten en je hebt een heerlijke mix. 

Er staan nog veel meer kruidenmengsels hier op mijn blog. Ken je ze allemaal al?


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------


Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten