maandag 26 juli 2021

Super snelle, simpele noodlesoep met boontjes en kip

Veel jongeren zijn gek op van die instant noodlesoep uit zo'n beker. Je weet vast wel wat ik bedoel. Eigenlijk eten wij dit zelf ook regelmatig maar dan zelf gemaakt. Ik gebruik er wel een bouillonblokje voor maar verder mijn eigen kruiden en vaak lekker veel groenten. Het is ook lekker snel klaar en met volkoren noodles ook zeer voedzaam. Boontjes schoonmaken en koken duurt het langst dus ligt er hier altijd een zak met gebroken boontjes in de vriezer. Ideaal voor dit soort gerechtjes.

Onder aan het recept zal ik nog wat variaties plaatsen. 



Nodig (per persoon): 
1 nestje (dit is ca. 60-65 gram) gedroogde woknoodles. Mijn voorkeur gaat uit naar volkoren woknoodles
1 stukje kipfilet in blokjes
een flinke hand met sperzieboontjes
theelepeltje pittige kruidenmix of peper en zout
1 kipbouillonblokje
sambal en ketjap naar smaak
topping, optioneel

Ik kook de boontjes meestal apart. Je zou ze ook met de noodles mee kunnen koken. Of eerst de boontjes en als deze bijna gaar zijn de noodles toevoegen. Let wel op, de volkoren noodles hebben een langere kooktijd dan de gewone, zie de verpakking. 

Kruid de blokjes kipfilet met pittige kruidenmix of kruiden naar keus en bak ze gaar.
Kook ondertussen de boontjes in een halve liter water samen met het bouillonblokje.

Giet de boontjes af en vang het vocht op. Kook in dit vocht de noodles. 

Giet de noodles niet af. Breng het kookvocht op smaak met wat ketjap en sambal, chilisaus of een ander pitje. Voeg de boontjes en stukjes kip toe. Lekker met een topping van wat pinda's, cashewnoten, bosuitjes, preiringen, "friet" chips en wil je luxe uitpakken een gekookt eitje. 

Wil je meer vocht in je soep dan kan je gerust wat extra bouillon of water met wat zout toevoegen. Bij 4 porties red je het met 1,5 liter water en 3 bouillonblokjes. 

Variaties: 
- Warm wat (diepvries)erwtjes mee met de sperziebonen.
- Fruit een gesnipperde ui mee met de kipfilet.
- Zorg dat je kipfilet op voorraad in de vriezer hebt. Laat ontdooien in een pannetje heet water en gebruik deze voor de bouillon. Na het ontdooien kan je de kip nog wat opbakken voor een lekker kleurtje. Ook kan je de kip pluizen en dan door de soep doen. 
- Geen vlees, neem (kastanje)champignons.
- Ook lekker met peultjes, sugarsnaps, paksoi of kool. Bekijk hier het recept voor de uitgebreide noodlesoep (ook vegetarisch). 


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------


Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten