dinsdag 4 september 2018

Vegetarische pindasoep van Marlon

Enkele jaren geleden plaatste ik een recept van pindasoep met kip erdoor. Het recept wordt heel vaak bekeken en gemaakt. Dit merk ik aan de statistieken en reacties. Te leuk gewoon.

Sinds een poos maak ik ook vegetarische pindasoep. Deze vegetarische variant lijkt in de basis op de andere soep maar smaakt zo anders dat ik het recept toch wil plaatsen. Ook is het super snel klaar omdat je niet eerst kip moet garen, ideaal voor als je laat thuis komt en toch nog een vullende soep wilt maken voor het avondeten.


Nodig (ca. 2,5 liter): 
- 1 prei van ca. 300 gram
- 2 uien
- 3 knoflookteentjes
- 200 ml kokosmelk
- 1 kleine (punt)paprika
- ca. 1,5 - 2 liter water
- klein handje (basmati) rijst
- ca. 1 eetlepel nasikruiden
- ca. 1 eetlepel sambal
- scheutje ketjap manis naar smaak
- 1 of 2 groentebouillonblokjes
- 1 potje pindakaas (350 gram, met nootjes)

Garnering:
- pinda’s
- peterselie en/of koriander
- taugé
- gebakken uitjes
- gekookt ei

Het recept is eenvoudig te halveren of te verdubbelen. Overgebleven soep kan de vriezer in. Voor gebruik eerst ontdooien en dan opwarmen. Ga bij de lunch uit van ca. 250 ml per persoon en als avondmaaltijd van ca. 500 ml per persoon. 

Maak de prei schoon en snijd de prei in halve ringen. Snijd de uien in stukjes en hak de knoflook fijn. Neem een ruime pan en verwarm een lepel of twee olie. Voeg de prei, ui en knoflook toe en fruit aan. Laat zachtjes stoven zodat de uien iets zoeter worden.

Voeg 1,5 liter water toe en breng aan de kook. Voeg een handje rijst toe en laat meekoken. Laat de soep zachtjes koken totdat de prei en rijst gaar is.

Voeg in hele kleine stukjes gesneden paprika toe. Dit geeft naast extra vulling en smaak ook een mooie kleur aan de soep. Puntpaprika heeft mijn voorkeur maar gewone paprika mag ook. Los de pindakaas op in de soep. Als de soep te dik is kan je nog een scheut water toevoegen.

Breng de soep op smaak met nasikruiden, ketjap en sambal. In plaats van sambal kan je ook rode peper nemen. Vind je de soep te flauw voeg dan wat zout of een groentebouillonblokje toe.

Serveer de pindasoep met wat gehakte pinda’s, koriander, peterselie, gefrituurde uitjes en/of taugé. De rijst kan je ook apart koken en er los bij serveren. Ook is een half gekookt ei lekker in de soep.

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------



Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:




Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten