dinsdag 19 juni 2018

Tomatentaartjes met geitenkaas

Zo'n twee keer per maand maak ik hartige taartjes voor een personeelsrestaurant waar ik de catering voor mag doen. Ik wissel af met deegsoorten en groentevullingen. Ook qua saus wissel ik het af. De ene keer gebruik ik eieren, de andere keer tomatensaus of ik neem bijvoorbeeld iets van pesto. Voor dit tomatentaartje gebruikte ik bladerdeeg met een eimengsel. Zeer geslaagd weer al zeg ik het zelf.


Nodig (8 stuks):
- 8 plakjes bladerdeeg
- ca. 500 gram gemengde cherry of andere kleine tomaatjes
- 4 eieren
- ca. 80 gram crème fraîche
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 flinke teen knoflook
- 1 eetlepel gehakte bieslook, optioneel
- ca 100 gram zachte geitenkaas (ik gebruikte 200 gram voor 20 taartjes)
- rozemarijn, optioneel
- peper en zout

Het recept is voor 8 hartige taartjes maar is eenvoudig te halveren of te verdubbelen. Een teveel kan de vriezer in, dan hoef je ze later alleen maar even in de oven te doen. Ik gebruik aluminiumvormpjes omdat ik veel hartige taartjes tegelijk bak maar je kunt ook metalen bakvormen nemen.

Laat de bladerdeeg ontdooien. Leg in elk bakvormpje een plakje ontdooit deeg en vouw de punten naar binnen. Verwarm de oven voor op 165 graden (heteluchtoven, anders iets hoger).

Hak de knoflook, peterselie en bieslook fijn. Ik gebruik hier een multihakker voor. Meng deze samen met de crème fraîche door de eieren. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Verdeel het eimengsel over de vormpjes. Vul ze niet te vol want de tomaatjes moeten er nog bij. Het kan dus zijn dat je een beetje overhoudt.

Leg in elk taartje een klein tomaatje. Snijd de andere tomaten door de helft en verdeel ze over de bakjes. Verkruimel de geitenkaas erover en leg er een paar takjes rozemarijn op (als je deze in huis hebt).


Bak de taartjes gaar en goudbruin in ca. 25 minuten. Serveer ze warm of koud.


Tip: 
- Als je de taartjes de volgende dag wilt eten dan kan je ze ook in 20 minuten afbakken en ze de dag erna nog 10 minuten terugzetten in de oven.
- Als je een gedeelte invriest, piep ze dan op in de oven. Als je ze bevroren in de oven zet, houd dan de temperatuur iets lager dan 160 graden en zet ze er iets langer in.

Variaties:
- Ben je niet zo gek op geitenkaas, neem dan mozzarella.
- Gebruik deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg.
- Maak een grote quiche. Je hebt dan genoeg aan 5 plakjes.


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten