woensdag 6 mei 2015

Aardappelsalade voor bij de BBQ

Ik maakte altijd aardappelsalade met ravigottesaus maar sinds ik de ranchkruiden heb ontdekt is het flesje met ravigottesaus niet meer in huis gekomen. De ranchsaus is namelijk wel heel erg lekker door de aardappeltjes.


Nodig:
- aardappelschijfjes of wokjes
- doperwten, blokjes ham, augurk, gesnipperd uitje , appel (optioneel)

Ik heb hier geen hoeveelheden vermeld omdat je het al kunt maken met een restje aardappeltje. Zorg ervoor dat de aardappelen gaar zijn. Koop je kant en klaar gesneden aardappelen dan prik je een gaatje in het zakje en dan kook je ze gaar in de magnetron uitgaande van 7 minuten bij 700 gram op 1400 watt of iets langer bij een lager vermogen.

Gebruik zoveel saus als je zelf lekker vindt. Het sausje kan je maken via dit recept. Het lekkerste hierbij vind ik de combinatie met 3 delen frietsaus, 1 deel yoghurt en de kruiden erdoor.

Een pot ranchkruiden staat standaard in mijn keuken, maar heb je die nog niet dan kan je het heel eenvoudig zelf samenstellen. Het is een combinatie van peterselie, bieslook, dille, uienpoeder, knoflookpoeder en basilicum. 

Met doperwten door de salade wordt het een wat vrolijker geheel en doe je er vlees / ham, uitjes, appel en augurk doorheen dan krijg je meer een maaltijdsalade wat ook erg lekker is.


Dit is de aardappelsalade met ravigottesaus: 



Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------





Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:




2 opmerkingen:

  1. Jammer dat de foto niet weergegeven wordt. Heb het recept wel bewaard. Het lijkt me lekker.
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben bang dat het een tijdelijk probleem is geweest bij de server. De foto komt weer in beeld :)

      Verwijderen